Regijski NVO center obvešča

  • 22 Junij 2012 |

Vzpostavitev mrežnega programa dediščinskih skupnosti v regiji Jugovzhodna Slovenija.
Datum in ura: četrtek, 28. 6. 2012, ob 17. uri
Lokacija: v prostorih Regijskega NVO centra, Glavni trg 24, Novo mesto.
Organizatorji: Regijski NVO center, s partnerji

Predstavniki društev, zavodov in ustanov, ki delujete na področju ohranjanja naravne in kulturne dediščine, vabljeni na posvet za pripravo Mrežnega programa dediščinskih skupnosti v regiji Jugovzhodna Slovenija.
 
Izdelan program bomo vključili v Strateški načrt delovanja nevladnih organizacij regije JV Slovenija in ga predlagali kot del vsebin Regionalnega razvojnega programa razvojne regije Jugovzhodna Slovenija 2014 - 2020.
 
Novi Zakon o skladnem regionalnem razvoju tudi nevladnim organizacijam omogoča aktivno sodelovanje pri načrtovanju in upravljanju regij ter posledično tudi črpanje razvojnih sredstev.
 
Predstavniki nevladnih organizacij, ki delujete na področju kulturne in naravne dediščine, in se želite s svojimi programi/projekti/storitvami priključiti v mreže dediščinskih skupnosti, svojo udeležbo na posvetu potrdite do torka, 26. 6. 2012, do 16. ure na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. 041/925 -405 (Regijski NVO center).

Vabilo in dodatne informacije

 


Priložnost zame: Javno povabilo za sofinanciranje neprofitnih delodajalcev

Zavod RS za zaposlovanje je na spletni strani objavil novo javno povabilo Priložnost zame, na katerega se lahko prijavijo neprofitni delodajalci. Javno povabilo se izvaja v okviru programa Priložnost zame, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih, invalidov in prebivalcev Pokolpja.

Na voljo je 3,94 milijona EUR (85 % sredstev zagotavlja EU iz Evropskega socialnega sklada). Predvidenih je 455 zaposlitev brezposelnih, ki jih neprofitni delodajalci na podlagi javnega povabila lahko vključijo v delovni preizkus in zaposlijo s pomočjo subvencije.

Subvencija za zaposlitev brezposelnih iz ciljnih skupin javnega povabila znaša 7.500 EUR. Delodajalci oddajo ponudbo na območno službo Zavoda, ki je pristojna glede na njihov sedež. Ponudbe lahko oddajo od objave povabila do porabe sredstev, najdlje do 31. 10. 2012, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Več informacij je objavljenih na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (tukaj).


 

10 IZBRANIH DOGODKOV (mnogo več dogodkov, ki jih pripravljajo društva in zavodi na povezavi - tukaj)

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.