Občina Črnomelj razglašena za čebelam najbolj prijazno občino v letu 2012

  • 03 December 2012 |

Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sklopu akcije Ohranimo čebele ozaveščata ljudi o pomenu čebel za naše okolje in življenje.  Tako že nekaj leta zapovrstjo razpisujeta natečaj za Čebelam najbolj prijazno občino in Čebelam najbolj prijazno podjetje saj menita, da ravno lokalne skupnosti preko različnih aktivnosti lahko prispevajo k še večjemu ozaveščanju svojih občanov o pomenu čebel.  V letu 2011 je naslov Čebelam najbolj prijazne občine med 18 kandidatkami osvojila občina Žirovnica.

V letu 2012 pa se je za ta  naziv potegovalo 37 slovenskih občin. V izbor najboljših treh so se uvrstile občine Ljutomer, Črnomelj in Laško. Zmagovalec natečaja je bil razglašen na Brdu pri Lukovici v soboto 1. decembra 2012 ob dnevu čebelarskega turizma. Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2012 je tako postala Občina Črnomelj, ki se zaveda, da so za prejeti naziv seveda najbolj zaslužni aktivni člani Čebelarskega društva Črnomelj, Čebelarskega društva ob Kolpi in Lahinji in Čebelarske zveze Bele krajine. Predvsem pa je razveseljivo, da omenjena društva in zveza skrbijo tudi za prenašanje znanj na mlajše rodove saj vzorno sodelujejo s čebelarskimi krožki na OŠ Dragatuš, OŠ Vinica in od letos v Varstveno delovnem centru Črnomelj.  Ob tej priložnosti se jim Občina Črnomelj za njihovo dolgoletno aktivno delo zahvaljuje in jim tudi v bodoče želi čim več uspehov in nadaljnjega dobrega sodelovanja.

Prijavo Občine Črnomelj na natečaj s katero se je potegovala za naziv Čebelam najbolj prijazne občine v letu 2012 si lahko ogledate na spletni povezavi

http://www.ohranimo-cebele.si/Upload/OBCINA%20CRNOMELJ.pdf

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.