SPOMLADANSKO ČIŠČENJE IN UREJANJE OKOLJA V OBČINI ČRNOMELJ

  • 20 Marec 2013 |

V svetu je 22. marec razglašen kot svetovni dan voda, 22. april pa kot svetovni dan Zemlje in v tem času Občina Črnomelj vsako leto, skupaj s krajevnimi skupnostmi, številnimi društvi, ki delujejo v naši občini, drugimi organizacijami in združenji, organizira akcijo »Spomladansko čiščenje in urejanje okolja v občini Črnomelj«.

Problematika ravnanja z odpadki je tudi v Sloveniji eden od najbolj perečih okoljskih problemov, saj pri nas na vsakega prebivalca nastane več kot tri tone odpadkov letno. To je problem, ki zadeva slehernega izmed nas, zato kupujmo pametno, premišljeno in pri tem pomislimo tudi na zgodbo o varovanju okolja. Vprašajmo se, ali bi lahko preživeli 14 dni, ne da bi v trgovini vzeli novo plastično vrečko, vrgli stran hrano in 14 dni dosledno ločevali odpadke?

Akcija ni namenjena zgolj čiščenju, temveč tudi urejanju in vzdrževanju okolice ter ekološkemu osveščanju o odlaganju komunalnih odpadkov.

Pomladni meseci so pravi čas, da očistimo prebujajočo se naravo in uredimo svoje bivalno ter delovno okolje, zato vas vabimo, da se tudi sami vključite v aktivnosti, ki bodo organizirane v naši občini in tako prispevate k lepšemu in bolj urejenemu okolju.

Akcija bo potekala v soboto, 6. aprila 2013.

Občina bo kot koordinator aktivnosti čiščenja in urejanja okolja priskrbela vreče in rokavice, organizirala odvoz zbranih odpadkov in financirala malice za sodelujoča društva.

Več informacij o aktivnostih, ki bodo potekale v občini, lahko dobite pri Saneli Gračan (tel.: 07 306 11 47,  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), kontaktni osebi s strani Občine Črnomelj. Dobrodošle so tudi vaše pobude in predlogi.

Verjamemo, da se nam boste tudi tokrat pridružili, zato si 6. april na koledarju posebej označite.

Veselimo se skupnega sodelovanja.

Županja občine Črnomelj
Mojca Čemas Stjepanovič

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.