Nagovor županje ob Evropskem tednu mobilnosti

  • 15 September 2015 |

grb crnomelj1

 

 

 

00-Banner 468x60

 

Spoštovani občani in občanke Občine Črnomelj

Občina Črnomelj se je pridružila k projektu trajnostne mobilnosti v okviru katerega se izvaja Evropski teden mobilnosti (ETM), ki letos poteka med 16. in 22.9.2015.

Letošnji slogan evropskega tedna mobilnosti je »Izbiraj. Spreminjaj. Združuj.«, ki nas želi spodbuditi k sodelovanju pri oblikovanju takšnega mesta, v kakršnem si želimo živeti in ga preurediti tako, da bodo na prvem mestu ljudje in ne avtomobili. Dolgoročni cilj kampanje je prispevati k spremembam potovalnih navad nas vseh, torej prehod iz osebnega avtomobila na trajnostne oblike mobilnosti in osveščanje ljudi o pozitivnih učinkih trajnostne mobilnosti na okolje in zdravje.

Ena izmed aktivnosti, ki pripomore k temu sta tudi igri Prometna gosenica in Beli zajček. Igri nista namenjeni le otrokom, ampak tudi staršem in ostalim saj skušamo s pomočjo otrok vplivati na nas vse. Igri stimulirata trajnostno mobilnost, prometno varnost in gibanje, saj spodbujata okolju prijazna potovanja, kot so hoja, kolesarjenje, javni prevoz (avtobus, vlak), šolski avtobus, skupinska vožnja z avtomobilom in kombinirano potovanje (del poti se opravi z avtomobilom in del poti peš).

Zatorej, dajmo skupaj s hojo in kolesarjenjem privarčevati, hkrati pa se ob tem rekreirati in poskrbeti tudi za svoje zdravje in okolje.

Vabim vas, da se nam pridružite na aktivnostih, ki se bodo izvajale v sklopu Evropskega tedna mobilnosti skozi ves teden, ter da podate svoje predloge in pobude kaj in kako v našem okolju spremeniti, da bomo strmeli k cilju trajnostne mobilnosti in celostne ureditve prometa v naši občini. Na koncu naj še izpostavim, da bo 17.9.2015 ob 11.00 na Območno obrtno podjetniški zbornici Črnomelj na temo trajnostne mobilnosti izveden posvet, na katerega ste vabljeni vsi občani in občanke.

                                                                               Mojca Čemas Stjepanovič, županja

 

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.