Pripelji srečo v službo - povabilo k sodelovanju

  • 13 Maj 2016 |

Vsakodnevna pot v službo je, v nasprotju s pogosto gnečo na cesti in spremljajočo slabo voljo, lahko prijetna izkušnja. Dan lahko začnemo umirjeno, dobre volje in bolj srečni že na poti na delo. Nacionalni projekt "Pripelji srečo v službo" je namenjen promociji uporabe kolesa kot prevoznega sredstva za pot v službo. S projektom, ki se začne maja, želimo zaposlene spodbuditi k temu, da že pred službo naredijo nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, pa tudi za denarnico ter, ne nazadnje, za okolje.

Nacionalna pobuda Pripelji srečo v službo je nadaljevanje projekta V troje, ki je pet let spodbujal uporabo kolesa v namene mobilnosti. V zadnjih letih so tako v okviru projekta kolesarji prevozili kar 595.532 kilometrov in tako opazno znižali količino izpusta CO2. Naše skupno poslanstvo je, da beležimo prihranek izpustov CO2 v slovenskih mestih, ker ljudje za svojo dnevno pot na delovno mesto izberejo kolo namesto avtomobila, hkrati pa poudarjamo, da je takšna oblika mobilnosti tudi zdrava, ekonomična in prijetna.

Kolesarjenje v trojkah poteka v okviru akcije »V troje«, ki so jo začeli prostovoljci leta 2010 ter za njeno uspešno izvajanje kasneje ustanovili društvo Urbani premiki. Leta 2011 je izvedbeno okrilje ponudila Javna agencija RS za varnost prometa, od leta 2012 pa poteka v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije. Od leta 2015 akcija poteka v organizaciji Urbanističnega inštituta Republike Slovenije pod okriljem evropskega projekta Bike2Work in pod sloganom »Pripelji srečo v službo«.

KAKO SODELOVATI:

Pobuda Pripelji srečo v službo, ki jo organizira Urbanistični inštitut Republike Slovenije pod okriljem evropskega projekta Bike2Work, letos poteka od 16. maja do 10. junija 2016. Nagradna igra poteka preko spletne strani www.pripeljisrecovsluzbo.si 

pdfPOVABILO K SODELOVANJU

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.