Ob praznovanju kulturnega praznika podelili Župančičeva priznanja

  • 07 Februar 2014 |

Petek, 7. 2. 2014 – V Kulturnem domu Črnomelj je sinoči potekala osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob tej priložnosti so bila podeljena tudi Župančičeva priznanja, ki jih Občina Črnomelj oziroma Žirija za podelitev Župančičevih priznanj podeljuje fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim aktivnim, kvalitetnim, ustvarjalnim, organizacijskim ter ljubiteljskim delom na področju kulturnih dejavnosti dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti, tako v občini Črnomelj, kot izven njenih meja.

V črnomaljskem kulturnem domu je bila včeraj na prireditvi slavnostna govornica županja Mojca Čemas Stjepanovič, ki je tudi podelila občinska Župančičeva priznanja za delo na kulturnem področju. Najvišje priznanje – plaketo je prejela dolgoletna zborovodkinja Ani Jankovič Šober, Župančičeve diplome pa so prejeli KUD Preloški muzikanti, Tadej Fink in Vladimir Starešinič. Priznanja je podelila županja Mojca Čemas Stjepanovič, ki je bila tudi slavnostna govornica večera.

V kulturnem programu, ki sta ga povezovala Marina Dražetič in Jaka Birkelbach, so nastopili recitatorji, Robertina Ladika ter komorne skupine Glasbene šole Črnomelj: kvartet klarinetov, trio flavt, trio harmonik, godalni kvartet, kvartet saksofonov in kvintet tamburic.

 

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.