Informacija za javnost - Polnilna postaja za električna vozila

  • 24 Februar 2017 |

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

POLNILNA POSTAJA ZA ELEKTRIČNA VOZILA

 

Projekt se je izvajal skladno s Pogodbo o sodelovanju pri postavitvi polnilne postaje za električna vozila in ustanovitvi služnosti z Elektrom Ljubljana, po kateri je Občina Črnomelj izvedla gradbena dela in označevanje parkirnih površin namenjenih polnjenju električnih vozil, Elektro Ljubljana pa postavitev in priklop polnilne postaje in prevzem upravljanja in vzdrževanja.

Vrednost projekta in viri financiranja: Skupna vrednost projekta znaša 7.714,00 EUR, od tega je vrednost gradbenih del, ki jih je financirala Občina Črnomelj 1.500 EUR, vrednost elektro-montažnih del in polnilne postaje, ki jih je financiral Elektro Ljubljana pa  znaša 6.214 EUR.

Polnilna postaja model G3 je samostoječa polnilnica z dvema polnilnima mestoma, namenjenima polnjenju električnih vozil, skladna z IEC 61851 standardom.

Polnilna postaja izpolnjuje naslednje tehnične pogoje:

-      Vodoodporno, antivandalsko ohišje;

-      AC polnilna postaja omogoča polnjenje dveh vozil hkrati na standardnih vtičnicah, 2 x 7-polna vtičnica (IEC 62196, Type2, Mode 3), trofazno polnjenje z močjo do 22 kW;

-      Ob izpadu napajanja polnilnice, se vtikači avtomatsko odklenejo iz vtičnice;

-      Elektronska oprema popolno podpira mednarodni standard polnjenja IEC 61851;

-  Polnilna postaja omogoča komunikacijo s centrom vodenja upravljavca polnilne infrastrukture. Komunikacija je potrebna predvsem za izvajanje centralneavtorizacije uporabnika, obračuna storitve in daljinskega nadzora polnjenja.

Polnilna postaja model G3 sodi med srednje hitre polnilne postaje. Ta tip se večinoma uporablja za polnjenje električnih vozil na javnih polnilnih mestih. Kompaktne dimenzije polnilne postaje omogočajo postavitev postaje na rob pločnika.

Polnilna postaja je postavljena tako, da omogoča polnjenje dveh vozil hkrati, vsako na svoji vtičnici. Elektro Ljubljana bo uvodoma, do spremembe, zagotavljal za vse uporabnike brezplačno polnjenje.

Županja

Mojca Čemas Stjepanovič

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.