Informacija za javnost - Predstavitev protokola za južni del 3. razvojne osi

  • 13 September 2017 |

 

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

Predstavitev protokola za južni del 3. razvojne osi

Konec preteklega tedna sta se županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in župan Občine Metlika Darko Zevnik v prostorih Državnega zbora RS – Poslanske skupine Socialnih demokratov, srečala z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem, in sicer na temo 3. razvojne osi. Županoma je bil predstavljen predviden protokol o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi, katerega je potrebno še uskladiti. Podpis le-tega je predviden med Ministrstvom za infrastrukturo, Občino Črnomelj, Občino Metlika, Občino Semič in Mestno občino Novo mesto.

Poleg tretje razvoje osi je županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič izpostavila še začetek modernizacije zadnjih 1,6 km makadamske regionalne turistične ceste med Vinico in Starim trgom ob Kolpi, začetek obnove 1,7 km regionalne ceste od Lokev do zahodne obvoznice Črnomelj, vključno s pločniki in javno razsvetljavo in avtobusnima postajališčema v Lokvah in izgradnjo 3. pasu pred MMP Vinica (za vse tri investicije so javni razpisi za izbiro izvajalcev že izvedeni).

Župan Občine Metlika Darko Zevnik pa je izpostavil zamik aktivnosti od odpiranja ponudb do podpisa pogodb za investiciji v Gradacu ter Grmu, hkrati je ministra ponovno seznanil s povečanjem tako tovornega kot tudi potniškega prometa na mejnih prehodih po vzpostavitvi poostrenega nadzora na mejah. V času prometnih konic, predvsem ob vikendih, se na mejah pojavijo kilometrske kolone, ki ponekod povsem onemogočajo dostop do trgovin, poslovnih objektov in stanovanjskih hiš.

Županja Občine Črnomelj
Mojca Čemas Stjepanovič, l.r.

 

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.