Informacija za javnost - Podpis protokola o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi

  • 06 Oktober 2017 |

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

PODPIS PROTOKOLA O POTEKU NAČRTOVANJA IN IZGRADNJE JUŽNEGA DELA 3. RAZVOJNE OSI

pdfProtokol o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, župan Občine Metlika Darko Zevnik, župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni in županja Občine Semič Polona Kambič so danes v prostorih Občine Črnomelj podpisali Protokol o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Kot je poudarila županja Občine Črnomelj je to za Belo krajino zgodovinski dogodek. Podpis protokola bo pripomogel k hitrejši in terminsko opredeljeni realizaciji 3. razvojne osi, s tem pa bo omogočen tudi hitrejši gospodarski razvoj tega območja.

Županji in župan občin Bele krajine si že vrsto let prizadevajo za čim prejšnjo uresničitev projekta 3. razvojne osi. S tem namenom je bil ustanovljen tudi Odbor za spremljanje aktivnosti izgradnje 3. razvojne osi Novo mesto-Maline, ki bo še naprej spremljal in nadziral realizacijo projekta.

V izjavi je minister dr. Peter Gašperšič izpostavil pomembnost izgradnje hitre ceste med Belo krajino in ostalo Slovenijo.

Županja
Mojca Čemas Stjepanovič

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.