SPOROČILO ZA JAVNOST - Obvestilo Policije občanom ob meji

  • 25 April 2018 |

pdfSPOROČILO ZA JAVNOST

Obvestilo Policije občanom ob meji

Policijska uprava Novo Mesto obvešča občane Občine Črnomelj ob meji na Kolpi, kako ravnati ob pojavu neznanih oseb, ki so nezakonito prečkale mejo.

 

Obvestilo Policijske uprave Novo mesto, vam posredujemo v celoti:

»Policistke in policisti Policijske uprave Novo mesto na območju Bele krajine še vedno obravnavamo nedovoljene prehode državne meje in tak trend je pričakovati tudi v naslednjih mesecih, ko bodo vremenske razmere za prečkanje Kolpe veliko bolj ugodne kot pozimi. Želimo si, da bi nezakoniti prehodi kar najmanj vplivali na življenje ljudi ob Kolpi, zato se s prilagojeno organizacijo in različnimi oblikami dela prizadevamo, da tujcem preprečimo nezakonita ravnanja ali jih primemo takoj, ko ti prestopijo mejo. Ob prijetju tujce varnostno pregledamo, preverimo, da pri sebi nimajo nevarnih predmetov in jih odpeljemo na policijsko postajo, kjer so opravljeni nadaljnji postopki.

Dejstvo je, da so nezakoniti prehodi razpršeni vzdolž Kolpe, na več mestih ni postavljenih začasnih tehničnih ovir in kljub policijskemu nadzoru posamezniki po prečkanju meje pridejo tudi do bližnjih naselij. Občane pozivamo, da v teh primerih tujcev ne spuščajo v svoje domove in se jim ne približujejo, ampak naj nas o pojavu neznanih oseb obvestijo na številko 113. Takoj se bomo odzvali, preverili okoliščine, tujce varnostno pregledali in odpeljali na policijsko postajo, kjer jim bo nudena humanitarna oskrba in po potrebi zagotovljena tudi zdravstvena oskrba. Svetujemo, da upoštevate tudi osnovne zaščitne ukrepe za varovanje premoženja, da tudi ob krajši odsotnosti vrata domov zapirate in zaklepate.

Ponovno pa se želimo zahvaliti za vsa prejeta obvestila. Z vašo pomočjo in sodelovanjem smo lahko veliko bolj uspešni in učinkoviti pri opravljanju našega osnovnega poslanstva - pomagati ljudem in skrbeti za njihovo varnost in varnost premoženja.«

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.