OBVESTILO ZA JAVNOST - Delovni sestanek z državnim sekretarjem

  • 27 April 2018 |

OBVESTILO ZA JAVNOST

Včeraj, 26. 4. 2018, je na pobudo županje občine Črnomelj Mojce Čemas Stjepanovič na Občini Črnomelj potekal delovni sestanek z državnim sekretarjem na Ministrstvu za notranje zadeve g. Boštjanom Šeficem na temo nezakonitih prehodov državne meje na območju občine Črnomelj. Na sestanku so bili prisotni tudi predstavniki obkolpskih krajevnih skupnosti, direktor Policijske uprave Novo mesto g. Janez Ogulin in županja s sodelavci.

Državni sekretar je pojasnil stanje glede nezakonitih migracij z vidika Ministrstva za notranje zadeve, predstavniki KS pa so predstavili vidik lokalnega okolja, kjer so izpostavili predvsem težave glede zaklenjenih vrat na panelni ograji, kar bodo po zagotovili direktorja policije in državnega sekretarja rešili že v naslednjih dneh. Županja je izpostavila problematiko in nastale stroške v zvezi z intervencijami pri nezakonitih prehodih, tako PGD Črnomelj, Gasilske zveze Črnomelj kot JP Komunala Črnomelj, o čemer se bo državni sekretar v prvi polovici maja pogovoril s pristojnimi službami. G. Šefic je poudaril še, da stanje ob meji uspešno nadzorujejo in pohvalil policijo, ki je edina v vsem tem času beležila točne podatke o nezakonitih prehodih meje. Izpostavil pa je, da se je potrebno na morebitno povečanje števila nezakonitih prehodov čez mejo pripraviti, za kar policija že pripravlja dodatne aktivnosti.

G. Ogulin je pohvalil dobro sodelovanje s prebivalstvom ob meji in pozval, da prebivalci o kakršnemkoli dogajanju na obeh straneh meje še naprej takoj obveščajo policijo.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.