INFORMACIJA ZA JAVNOST - Aktivnosti za južni del 3. razvojne osi tečejo skladno s sprejetim protokolom

  • 10 Maj 2018 |

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

V sejni sobi Občine Črnomelj je v sredo, 9. maja 2018, potekal 6. sestanek Odbora za spremljanje aktivnosti za gradnjo 3. razvojne osi – južni del. Prisotni so ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Na sestanku so bili prisotni županji občin Črnomelj in Semič, Mojca Čemas Stjepanovič in Polona Kambič, župan občine Metlika Darko Zevnik ter poleg predstavnikov z vseh treh belokranjskih občin, še Bojan Papler iz Direkcije RS za infrastrukturo, Severin Maffi iz podjetja DARS, Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine ter Stanislav Malerič, predsednik Območne obrtno - podjetniške zbornice Črnomelj.

Po pregledu vseh aktivnosti so prisotni ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi, katerega so dne 6. 10. 2017 podpisali minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, župan Občine Metlika Darko Zevnik in županja Občine Semič Polona Kambič.

Za 3. in 4. etapo gradnje, to je odsek od priključka Osredek do priključka Maline, se pripravlja gradbeno tehnična in prometna preveritev različnih scenarijev faznosti izgradnje (štiri ali dvopasovnica). Na osnovi te študije bo v jeseni pripravljena razpisna dokumentacija za projektno dokumentacijo.

Sprejet je bil še sklep, da se za prenos investitorstva iz DRSI na DARS d.d. zaprosi za sestanek pri ministru za infrastrukturo čim prej, da ne bi prišlo do zastojev pri pripravi dokumentacije in izgradnje na naslednjih odsekih v Beli krajini.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.