Območja občine Črnomelj zajelo neurje s točo - prve informacije

  • 08 Junij 2018 |

Spoštovani občani, občanke,

škodo neurja je trenutno težko oceniti, nevihta je zajela celoten pas od Dragatuša prek Kanižarice do Črnomlja proti Petrovi vasi. Toča je poškodovala številne hiše in razkrila strehe. Gasilcem je zmanjkalo FOLIJE, na pomoč bodo pristopili iz Novega mesta, Metlike in Semiča. Pomoč glede folije smo dobili tudi od DVD Ogulin.Trenutno že pregledane ustanove: DSO, ZD, Vrtec Čardak, OŠ Mirana Jarca, podjetje Polycom, … Vsi črnomaljski in metliški gasilci so se nemudoma odzvali in so že od začetka aktivirani. Trenutno so na Ulici Moša Pijade, pri podjetju Akrapovič, podjetju Livar,...

Štab CZ Občine Črnomelj se je takoj odzval in aktiviral tudi Načrt za odpravo posledic toče. Ljudje še kličejo in naši gasilci se ažurno odzivajo. Kaže, da bodo delali pozno v noč. 

Več informacij sledi. 

[Prve informacije Uprave RS za zaščito in reševanje]

8. 6. 2018 okoli 16.16 se je od Dragatuša, Kanižarice, Črnomlja, Lokev in vse do Semiča razbesnelo močno neurje s točo. Po naših ocenah, glede na število klicev, je poškodovanih čez 400 objektov. Po ocenah Županje Črnomlja in gasilcev pa je poškodovanih še krepko več objektov, poškodovana od toče so tudi vozila katera so bila na odprtem. Aktiviran je bil Štab CZ Občine Črnomelj. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so odšla na pomoč tudi društva Gasilske zveze Metlika in Semič, skupaj 54 gasilskih društev.

Fotografija je simbolična.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.