OBVESTILO ZA JAVNOST o zapori Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana – 3. etapa

  • 26 Julij 2018 |

pdfOBVESTILO ZA JAVNOST

Obveščamo vas, da bomo v četrtek, 26. julija 2018, nadaljevali s pripravljalnimi deli za rekonstrukcijo Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana ter arheološkimi izkopavanji na tretji etapi, to je od župnijskega dvorišča pa vse do cerkve. Kot smo vam že v prejšnjem obvestilu naznanili to pomeni, da bo cesta od semaforja do cerkve odslej popolnoma zaprta, in sicer del Ulice Lojzeta Fabjana in celotna Ulica Mirana Jarca. Glede na izvedbo del bodo urejeni tudi začasni dostopi do objektov. Rekonstrukcija bo predvidoma trajala do začetka novembra oz. glede na terminski plan izvedbe. Namreč v teku je razpis za izbiro izvajalca gradbenih del s katerim bomo zastavili natančnejši terminski plan izvedbe del.

V tem času smo pridobili tudi informacijo, da smo bili uspešni na razpisu za pridobitev evropskih sredstev na projektu »kulTura«, ki ga bomo izvajali v naslednjih letih. Del sredstev tega projekta bo tudi namenjen obnovi tlakov v mestnem jedru, to je v delu Ulice Lojzeta Fabjana in Ulice Mirana Jarca ter ureditvi platoja med cerkvijo in banko. Arheološka izkopavanja in obnova platoja bo potekala v naslednjem letu.

Opozarjamo, da prometna signalizacija v tem času še naprej ostaja spremenjena. Parkiranje za stanovalce zaprtih ulic je še vedno možno na parkirišču med banko in cerkvijo ter na Majerju na platoju med vrtcem in bivšo vojaško stavbo.

V primeru sprememb vas bomo pravočasno obvestili. Obvestila v zvezi s potekom projekta bomo objavljali na spletni strani Občine Črnomelj ter tudi na oglasni deski pri sodišču.

Predvidevamo, da se bo izvedba gradbenih del pričela začetku septembra, in sicer v Ulici Lojzeta Fabjana. V času obnove bo občasno povzročen večji hrup in verjetno nekaj prahu, zato vas prosimo za razumevanje, saj bomo le s skupnimi močmi lahko zastavljeno obnovo ulice uspešno izvedli.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.