Snapshots from the borders

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018, Projekta upravljanja mestnih središč in mednarodnega projekta Snapshots from the borders se je na parkirišču pri Črnomaljskem gradu odvijal celodnevni dogodek s cilji spodbujanja trajnostne mobilnosti, obuditve mestnega jedra, kot tudi širjenja informacij o spodbujanju oblikovanja ustreznih politik na lokalni, nacionalni in evropski ravni za rešitve migracij. Parkirišče pri Črnomaljskem gradu je za en dan dobilo večji pomen in postalo prostor za druženje, igro in izobraževanje.

Na stojnici Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj je bil predstavljen projekt »Snapshots from the borders – Utrinki z mej« in cilji projekta. Predstavitev projekta je ena od dejavnosti, ki se izvajajo v okviru mednarodnega projekta, v katerem sodelujejo obmejne lokalne skupnosti in nevladne organizacije iz 13 držav EU in ga so-financira EU. Skozi projekt se poskuša ozaveščati o odprtih vprašanjih v zvezi z migracijami v svetu, Evropi in v Sloveniji. Pomembno je, da se slišijo različna mnenja in ovire pri urejanju vprašanj, ki zadevajo migrante kot tudi sugestije, kako izboljšati postopke in nasploh urejanje vprašanj migrantov, v skladu z mednarodnim in notranjim pravom, ob polnem spoštovanju človekovih pravic in dostojanstva migrantov.

V okviru dogodka se je dogajalo veliko aktivnosti kot so PARK(iriščna) telovadnica, PARK(iriščni) teater, kjer nas je obiskalo več kot 560 otrok iz Vrtca Otona Župančič Črnomelj, OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka, OŠ Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi, OŠ Vinica in OŠ Milke Šobar-Nataše. V popoldanskem času pa je potekal PARK(iriščni) BAZAR, kjer so potekale različne aktivnosti v sklopu stojnic. Otroke je razveselila še ena otroška predstava in različne animacijske aktivnosti, saj je PARK(irišče) za en dan postalo IGRIŠČE. V večernih urah se je prireditev preobrazila v PARK(irišče) GLASBE, kjer so nastopili Godba Črnomelj, Viviana Kukar in Andrej Bajuk ter kvartet Kvatropirci.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.