INFORMACIJA ZA JAVNOST - Poglobljena lokalna cesta pod mostom železnice na Belokranjski cesti tudi uradno odprta

Županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič je v petek, 16.11.2018, skupaj s predstavniki podjetij na Belokranjski cesti še uradno odprla poglobljeno lokalno cesto pod mostom železnice. Zbrane je nagovorila županja, v imenu podjetij pa pomočnica direktorja podjetja Esol Marija Mihelič. Za kulturni program so poskrbeli učenci Glasbene šole Črnomelj in učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, program pa je povezoval Jaka Birkelbach. Po prerezu traku sta skozi podvoz zapeljala kamiona in tako slovesno prikazala varno vožnjo skozi podvoz.

Za potrebe lažjega dostopa za tovorni promet so izvajalci del na cesti pod mostom železnice na Belokranjski cesti vgradili vse inštalacije. Poglobljena je bila mešana kanalizacija (117 m), vodovod (137 m), telekomunikacije in zgrajena je bila nova meteorna kanalizacija (92m) z dvema ponikalnicama.

Odstranjen je neuporaben in moteč most opuščene trase železnice ter pripravljen spodnji ustroj ceste po mostom. Po pogojih Slovenskih železnic se je izvedlo podbetoniranje temeljev in podpornih zidov mostu in povezovalna plošča med temelji. Izvedel se je zgornji ustroj ceste vključno z asfaltiranjem. Slovenske železnice so sočasno v času popolne zapore prometa izvedle še popravila na mostu železnice. Poglobitev je izvedena tako, da most železnice ni več ovira za dostop tovornih vozil.

Izvajalec del je bilo podjetje CGP d.d. iz Novega mesta, nominirani podizvajalec podjetje TGH d.o.o., gradbeni nadzor pa je izvajalo podjetje AMBIENS d.o.o. iz Črnomlja.

Vrednost pogodbenih del je znašala 164.430 EUR z DDV. Projekt je bil v celoti financiran iz občinskega proračuna.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.