INFORMACIJA ZA JAVNOST - Ob svetovnem dnevu Zemlje ekološka pohvala »Breza« Vinku Kukmanu

INFORMACIJA ZA JAVNOST 

Ob svetovnem dnevu Zemlje sta Občina Črnomelj in Fotoklub Črnomelj v sredo, 24. 4. 2019, organizirala fotografsko razstavo Vinka Kukmana z naslovom »Biseri v ogrlici narave«. V okviru dogodka je Vinku Kukmanu župan Andrej Kavšek izročil ekološko pohvala »Breza« za leto 2018. Oba sta v svojem nagovoru navzočih poudarila, da bi vsak dan moral biti dan Zemlje.

»Vinko Kukman se je pričel s fotografijo ukvarjati že pred petdesetimi leti. S fotografijo ga je že v osnovni šoli navdušil njegov nekdanji učitelj Jože Zabukovšek. V fotografiranju je našel svoj smisel življenja. Je velik ljubitelj narave, najlepše motive pa najde v Kočevskem rogu, na območju Mirne gore in nasploh v Beli krajini. V današnjem galopirajočem vsakdanu so njegove fotografije in seveda napisane besede, ki sledijo vidnemu, več kot balzam za dušo. V vseh letnih časih najde v naravi zanimivosti in fotoaparat, ki je njegov stalni spremljevalec, nam pričara bogastvo, ki ga imamo največkrat površno za nekaj samoumevnega. Temu primerno smo tudi malomarni v svojem vedenju in obnašanju do narave. Zato si gospod Vinko več kot zasluži občinsko priznanje pri urejanju in varovanju okolja v občini Črnomelj za leto 2018,« je zapisano v obrazložitvi predloga za priznanje, ki sta ga podala Vika Lozar in Društvo upokojencev Črnomelj.

Razstava je potekala v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj, program je povezoval Jaka Birkelbach, za kulturni program pa je poskrbela Glasbena skupina Fotokluba F 2,8.

Avtorja fotografij: Jani Pavlin, Bor Vrščaj (Fotoklub Črnomelj).

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.