Črnomelj z brezplačnimi prevozi za starejše »Senior«

  • 07 Februar 2020 |

Petek, 6. februar – Na območju občine Črnomelj bo odslej na voljo storitev brezplačnih prevozov za starejše »Senior«. V četrtek, 6. 2. 2020, je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek uradno predal ključe avtomobila za brezplačne prevoze starejših Domu starejših občanov Črnomelj. Ta bo storitev koordiniral, prevoze pa bodo opravljali vozniki prostovoljci iz Društva upokojencev Črnomelj. Na uradni predaji avtomobila, ki je bila pred domom, je spregovorila direktorica DSO Črnomelj Valerija Lekić Poljšak, prisotne pa je nagovoril tudi župan.

Upravičenci do brezplačnega prevoza so občani starejši od 65 let, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb in ki si sami ne morejo zagotoviti prevoza ter imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Črnomelj. Prevozi za starostnike se bodo praviloma izvajali le na območju Bele krajine, izjemoma tudi na območju Novega mesta.

Uporabniki bodo prevoz lahko uporabili predvsem zaradi obiska zdravnika, lekarne oz. za reševanje zadev pri uradnih organih. V primeru, da bo vozilo prosto se lahko prevozi opravijo tudi za opravke v trgovini, obisk pokopališča in podobno.

Prevozi se bodo izvajali od ponedeljka do petka, razen ob praznikih, praviloma v času med 7. in 16. uro, naročilo za prevoz pa se sporoči koordinatorju prevozov najmanj tri delovne dneve pred potrebnim prevozom, med 14. in 20. uro, na telefonsko številko 051-242-585. Uporabniki sami nosijo stroške morebitnih parkirnin ali cestnin.

Kot projektni partner pri projektu sodeluje tudi Lions klub Podzemelj Bela krajina.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.