Obvestilo imetnikom obmejnih prepustnic s kmetijskimi vložki o prehajanju državne meje v času izvrševanja ukrepov proti širjenju okužbe s koronavirusom COVID-19

  • 07 April 2020 |

Spoštovane občanke in občani,

 PU Novo mesto obvešča imetnike obmejnih prepustnic s kmetijskimi vložki o prehajanju državne meje, da lahko tudi v času izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom COVID-19 dostopajo do svojih kmetijskih zemljišč na prehodnih mestih, ki so vpisana v kmetijski vložek. V kolikor se gibajo znotraj območja, kjer se nahaja prehodno mesto, ne potrebujejo prepustnic pristojnih hrvaških organov.

Upravičenci, ki jim je potekla veljavnost dokumentov, izdanih na podlagi Sporazuma o obmejnem prometu in sodelovanju, lahko prestopajo mejo na vpisanih mestih tudi s pretečenimi dokumenti, če je veljavnost dokumentov potekla po 29. 3. 2020, ko so upravne enote začasno prenehale izvajati upravne postopke. Ukrep velja do 1. 6. 2020.

Mejni prehodi za obmejni promet so na območju Posavja in Bele krajine začasno zaprti, zato lahko upravičenci dostopajo do svojih zemljišč preko najbližjega mejnega prehoda, ki obratuje (MP Orešje, MP Rigonce, MP Slovenska vas, MP Metlika, MP Vinica). Ker se bodo upravičenci na poti do zemljišča, gibali tudi izven območja prehodnega mesta, ki je vpisano v njihov kmetijski vložek, morajo predhodno pridobiti prepustnico pristojnega hrvaškega organa (Stožer civilne zaštite). Zaprosilo za izdajo prepustnice pošljejo po elektronski pošti tistemu hrvaškemu organu, ki je pristojen za območje, kjer se nahaja zemljišče upravičenca.

Na posameznih lokacijah zaradi zaklenjenih vrat v začasni tehnični oviri ob državni meji trenutno dostop do kmetijskih zemljišč preko prehodnega mesta ni možen. V primeru da želijo upravičenci dostopati do kmetijskega zemljišča, naj o tem predhodno obvestijo krajevno pristojno policijsko postajo. Policisti bodo odklenili vrata in omogočili dostop, po zaključenih delih pa bodo vrata ponovno zaklenili.

 

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.