Županova izjava glede zadnjih ukrepov zaradi koronavirusa z dne 24. 4. 2020

  • 24 April 2020 |

pdfIZJAVA 

Spoštovani občani,

če bi nam na začetku te epidemije nekdo rekel, da bomo šest tednov več ali manj samo doma bi najbrž zmajevali z glavami. Imam občutek, da pa smo se sedaj enostavno že navadili in da ne rečem zopet spoznali bogastvo družinskega življenja in doma. To je po mojem mnenju ena zelo prelomna izkušnja, ki nam bo obogatila razmišljanja in pomagala pri nadaljnjih življenjskih odločitvah.

V naši občini še vedno beležimo 8 primerov okužbe in številka je že skoraj dva tedna nespremenjena. Dejansko imamo samo še 2 aktivna primera, ki pa za dan ali dva tudi to več ne bosta. Tudi na državnem nivoju se številke lepo umirjajo. Vendar to še ne pomeni dokončne zmage nad koronavirusom. Izkušnje nekaterih držav kot je recimo Singapur nas učijo, da moramo vztrajati. Tam so namreč v času umiritve situacije odpravili varnostne ukrepe. Sledilo je drastično poslabšanje in sedaj beležijo že tako imenovani tretji val okužbe.

Štab Civilne zaščite, zaposleni v Zdravstvenem domu in Domu starejših občanov skrbijo za preventivne dejavnosti in njihovo dosledno izvajanje. Lahko rečem, da so v tem do sedaj zelo uspešni in jim za to čestitam.

Ne pozabimo na naše šolnike in učence, ki bodo veseli vsakega doniranega računalnika. Zato nas kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Računalnike bomo podarili učencem iz socialno ogroženih družin. Nekaj računalnikov smo že podarili s pomočjo ministrstva, ostale v koordinaciji s šolami. Vsem se iskreno zahvaljujem za donacije.

Delo na investicijah v občini kljub razmeram ni zamrlo, ampak se morda še bolj zagnano nadaljuje. V starem mestnem jedru je postavljen pitnik, ki ga je izdelal akademski kipar Boštjan Kavčič, izbran pa je tudi že izvajalec za asfaltiranje trga pred banko. V teku je razpis za izbiro izvajalca za izgradnjo Vrtca Loka in OŠ Dragatuš (jedilnica in kuhinja). Ta teden je bil objavljena prva faza razpisa (preverjanje usposobljenosti) za izbiro izvajalca za OŠ Loka. Ocenjena vrednost projekta je čez 9 milijonov evrov. Tudi projekti TRIS Kanižarica, Kanalizacija Črnomelj, Brv Majer in ostali se odvijajo naprej s polno paro.

Spoštovani, pred nami so provmajski prazniki in topli dnevi, a še vedno veljajo varnostni ukrepi, ki so na prvi pogled težava, vzeti pa jih moramo kot priložnost. Tudi v občini imamo še toliko lepih kotičkov, ki jih z družino še nismo obiskali. Spoznajmo svoj kraj, seveda ob upoštevanju ukrepov, in ga bomo potem še z večjim veseljem ponudili prijateljem. Tudi tako bomo skupaj uresničevali našo vizijo o razvoju turizma. Zmaga je blizu in ne dovolimo, da se nam izmuzne.

Na koncu vam želim lepe prvomajske praznike in predvsem ostanite zdravi.

 

Andrej Kavšek
župan

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.