DARS: Pričetek aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug

  • 17 Avgust 2020 |

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) obvešča: 

"Aktivnosti v zvezi s pripravami na gradnjo 1. in 2. etape tretje razvojne osi jug so v zaključni fazi, zato je DARS pričel z aktivnostmi tudi na 3. in 4. etapi, na odseku od priključka Osredek do priključka Maline vključno z navezovalno cesto na Dole. DARS je letos že sklenil pogodbo z izvajalci geodetskih postopkov parcelacije ter pogodbo za izvedbo geološko-geomehanskih raziskav in projektiranje, medtem ko je javno naročilo za izbiro izvajalca za cenitev in pridobivanje nepremičnin še v teku.

Kot na predhodnih dveh etapah se bodo tudi na 3. in 4. etapi vse aktivnosti izvajale skladno z veljavnima vladnima uredbama o državnem prostorskem načrtu, ki sta podlagi za izgradnjo južnega dela tretje razvojne osi.

V septembru 2020 se bodo na terenu pričele izvajati geološko-geomehanske raziskave tal za potrebe projektiranja in izdelava geodetskega posnetka terena. Za potrebe geološko-geomehanskih raziskav njihovi izvajalci pridobivajo predhodna soglasja lastnikov zemljišč. V času projektiranja bodo tako potekali ogledi terena s strani geodetov, projektantov in izvajalcev raziskav.

Vzporedno s projektiranjem bodo potekale tudi aktivnosti za pridobitev zemljišč, potrebnih za gradnjo. Geodetski postopki parcelacije se bodo pričeli v oktobru 2020. Zaključenim geodetskim postopkom parcelacije bodo sledile cenitve zemljišč, potrebnih za gradnjo, sočasno pa bodo potekale cenitve objektov, predvidenih za rušenje. Cenilci bodo o nameravanem ogledu zemljišč posamezne lastnike predhodno obvestili. Po izdelavi cenitev sledi priprava ponudb in odkup zemljišč oziroma objektov.

Glede na naravo izvajanja terenskih del lastnike zemljišč na trasi vljudno prosimo, da pogodbenim izvajalcem s soglasji in sodelovanjem omogočijo izvajanje njihovih del. Le tako bomo vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.

Zainteresirani občani lahko vsa vprašanja v zvezi s potekom gradnje tretje razvojne osi naslovijo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Osnovne informacije glede projektov tretje razvojne osi pa je možno pridobiti tudi na spletni strani DARS, kjer s pomočjo posebnega semaforja predstavljamo trenutno stanje na projektu."

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.