Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 8. 1. 2021

  • 08 Januar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

zakorakali smo v novo leto, upam da sveži, spočiti in pripravljeni na nove podvige. Želim vam srečno, uspešno in predvsem zdravo 2021. Naj bo leto boljše, mirnejše in bolj zdravo, mi pa odgovornejši.

Verjamem, da je marsikomu prav prišel oddih, saj je bilo leto za nami naporno tako fizično kot psihično. Virus je žal še vedno med nami, bolj kot kadarkoli poprej. Z veseljem bi rad rekel, da se je z novim letom spremenilo tudi stanje v naši občini, a se je žal poslabšalo. V naši občini je trenutno 287 aktivno okuženih oseb, kar nas uvršča med regije z najslabšo epidemiološko sliko. Ponovno opozarjam, da moramo upoštevati ukrep, ki nam narekuje prepoved druženja. Po praznikih se je izkazalo, da ga žal marsikdo ni upošteval in število okuženih je še naraslo.

V ZD Črnomelj se izvaja brezplačno testiranje s hitrimi testi na COVID-19, ki je namenjeno vsem občanom. K testiranju lahko pristopi vsak, brez predhodnega napotila osebnega zdravnika. Če sumite, da bi se lahko okužili in nimate simptomov, vas pozivam, da se udeležite hitrega testiranja, saj boste s tem odgovornim dejanjem v primeru pozitivnega rezultata preprečili nadaljnjo širitev okužbe. Preko hitrega testiranja se je v samo treh dneh ugotovilo 46 pozitivnih rezultatov, ki jih drugače ne bi. S tem se je bistveno zmanjšala nadaljnja širitev okužbe. Kot sem že omenil je v občini virus močno razširjen, zato vas ponovno prosim, da se v primeru najmanjšega suma na okužbo udeležite hitrega testiranja in v primeru pozitivnega rezultata ostanete doma. Testiranje je na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro na vhodu iz novega parkirišča ZD Črnomelj.

V primeru pozitivnega rezultata na testiranju se držite priporočil NIJZ.

Spoštovane občanke in občani, želim vam miren in uspešen začetek leta. Potrudimo se, da čim prej preženemo virus in upoštevajmo predpisane ukrepe. Še enkrat - bodimo odgovorni do sebe in drugih.

Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.