Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 19. 2. 2021

  • 19 Februar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je miren teden, stanje se počasi a vztrajno izboljšuje in vsak teden sem bolj vesel, ko pišem to poročilo, saj poročam o napredku. Resnično upam, da se tako tudi nadaljuje.

Ta teden je bila odpravljena omejitev gibanja med občinami, druženje je dovoljeno do 10 oseb in naslednji teden gredo v šole otroci od 4. do 9. razreda OŠ. Veseli me, da se bodo osnovnošolci končno zopet srečali s svojimi vrstniki in se vrnili v šolske klopi, saj je v tem času odraščanja socialni stik izrednega pomena.

Število aktivno okuženih oseb v naši občini se je zmanjšalo na 82, kar je 0,6 odstotka prebivalstva v naši občini. Tako kot se epidemija počasi umirja, se tudi življenje počasi vrača na stare tirnice. Teden, ki je pred nami, naj bi bil lep in sončen, kot nalašč za prva spomladanska dela na vrtu, v vinogradu, sadovnjaku, ali pa za sprehod v naravi. S prvimi spomladanskimi temperaturami in soncem, je vse bolj vidna tudi luč na koncu predora.
Kot bi nam tudi narava želela sporočiti, da prihajajo lepši časi.

Želim vam sporočiti, da če ste se v času Covid krize znašli v stiski, ali potrebujete kakršnokoli pomoč, lahko kontaktirate tudi Hišo sadeži družbe Črnomelj na 040 696 100, kjer vam bodo v sklopu projekta PO MOČ lahko pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Spoštovani, kljub dobrim obetom in pozitivnim trendom vas vseeno pozivam, da ostanete še naprej previdni in odgovorni, ter uporabljate zaščitno masko ob tesnejših stikih, v primeru suma na okužbo pa se udeležite testiranja v ZD Črnomelj.

Ker je danes naš praznik, ne morem mimo čestitke in zahvale za vaše konstruktivno sodelovanje. Hvala vam in čestitke ob prazniku naše občine.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.