Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 5. 3. 2021

  • 05 Marec 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je teden sonca in lepih dni, verjamem, da nas takšni tudi čakajo. Vreme sovpada s stanjem okuženosti s koronavirusom v naši občini. Stanje se namreč še naprej umirja in z vsakim tednom imamo manjše število aktivno okuženih.

Vlada je na seji ta teden odločila, da se v šolske klopi vračajo vsi dijaki srednjih šol, kar nam daje upanje na počasno vrnitev v ustaljene tirnice. Dijaki se vračajo po modelu C, kar pomeni, da bodo v šolo hodili izmenično – en teden v šoli, en teden od doma. Gostince je verjetno najbolj razveselila novica, da lahko od ponedeljka testno odprejo terase lokalov, kar verjamem, da jim pomeni veliko. Vseeno ne pozabimo na odgovorno ravnanje in upoštevajmo vse predpisane ukrepe.

Minilo je eno leto, odkar so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Niti v sanjah si nismo predstavljali, kaj nas čaka v naslednjem letu dni. Epidemija nam je v življenju marsikaj spremenila, verjamem pa da so med njimi tudi kakšne pozitivne stvari. Ne glede na to, da se stanje umirja, ne moremo z gotovostjo trditi, da smo varni. Še vedno obstajajo druge različice virusa, proti katerim so cepiva manj učinkovita. Zato bodimo odgovorni še naprej, nosimo maske in držimo razdaljo.

Še vedno velja, da lahko kontaktirate Hišo sadeži družbe Črnomelj, ki ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100, kjer vam bodo v sklopu projekta PO MOČ pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.