JP Komunala Črnomelj obvešča: Brezplačen odvoz kosovnih odpadkov

  • 31 Marec 2021 |

Javno podjetje Komunala Črnomelj obvešča: "Pričelo se je spomladansko čiščenje. V tem času opažamo porast števila črnih odlagališč zaradi nepravilnega odlaganja odpadkov. Kosovni odpadki se ne smejo znajti v zabojnikih za ločeno zbiranje odpadkov, ob ekoloških otokih, ali še huje v naravi.

1x letno lahko naročite brezplačen odvoz kosovnega materiala iz vaših gospodinjstev (do 3 m3), odvoz pa bomo opravili praktično izpred vašega stanovanjskega objekta. Upravičena so vsa gospodinjstva, ki so vključena v sistem rednega odvoza odpadkov.

Obrazec za naročilo odvoza kosovnih odpadkov lahko posredujete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali naročilo oddate v sprejemni pisarni preko tel. št.:

- 07 30 61 660
- 07 30 61 682

Poudarjamo tudi, da lahko v primeru večjih količin kosovnih odpadkov, le-te še vedno sami pripeljete in jih v času obratovalnih ur brezplačno odložite na zbirnem centru v Semiču ali na Podcentru za ravnanje z odpadki Vranoviči.

KAJ SPADA IN NE SPADA POD KOSOVNE ODPADKE:

  • Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, kolesa ipd.), orodje, oprema, igrače (sodi, samokolnice, otroški vozički), vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika - hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.), električna in elektronska oprema.
  • Med kosovne odpadke ne smemo odlagati gradbenih odpadkov, salonitne in druge kritine, bioloških odpadkov in zelenega odreza - listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum.
nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.