Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa z dne 18. 6. 2021

  • 18 Junij 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je osem mesecev epidemije in verjamem, da smo bili vsi veseli novice, da se s torkom epidemija odpravi. Ukrepi sicer niso odpravljeni in se bodo sproščali postopoma, zato vas pozivam, da ravnate odgovorno in skladno s priporočili.

Da je naš boj proti koronavirusu uspešen, sta nedvomno prispevala prebolelost in cepljenje. Želim poudariti, da se pred okužbo s covid-19 najučinkoviteje zaščitimo s cepljenjem, zato vas pozivam, da pokličete v ZD Črnomelj in se naročite. V primeru zdravstvenih težav se prej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, menim pa, da je cepljenje velik razlog, da je stanje v naši občini tako dobro kot je trenutno. V ZD Črnomelj vam nudijo vse informacije in vam bodo odgovorili na vsa vprašanja povezana s cepljenjem. Želim vas spomniti še, da danes od 8. do 14. ure v zdravstvenem domu poteka tudi množično cepljenje, na katerega lahko pridete brez naročila.

Ukrepi, ki ostajajo, so uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni možno vzdrževati medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in tako imenovano pravilo PCT (prebolel, cepljen, testiran).

Spoštovane občanke in občani, spremlja me optimizem, da se bo stanje izboljševalo tudi v poletnih mesecih in da se končno vračamo na ustaljene tirnice. Želim vam pestro in zabavno poletje, miren in sproščujoč dopust. Predvsem pa vam želim, da ostanete zdravi in da se bomo naslednje leto ta čas, na čas epidemije spominjali le še z grenkim nasmehom, ki se bo obrnil v iskren nasmeh ob spominu, da je epidemije konec.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.