Voščilo županje ob prazničnih dneh

  • 26 April 2016 |

Voščilo županje ob prazničnih dnehTorek, 26. 4. 2016 – Voščilo županje ob 27. aprilu ter 1. in 2. maju.

Dragi občani in drage občanke,

ob dnevu upora proti okupatorju in ob prazniku dela vam iskreno čestitam ter vam želim prijetne praznične dni.

Županja Mojca Čemas Stjepanovič

s sodelavci in člani Občinskega sveta

Slovesno ob dnevu upora proti okupatorju

  • 26 April 2016 |

Slovesno ob dnevu upora proti okupatorjuPonedeljek, 25. 4. 2016 – v Kulturnem domu Črnomelj je potekala osrednjo prireditev Občine Črnomelj ob dnevu upora proti okupatorju. Prisotne je kot slavnostni govornik o pomenu tega državnega praznika nagovoril Samer Khalil, svetnik v Državnem svetu Republike Slovenije ter podžupan Občine Črnomelj.

Združenje borcev za vrednote NOB Črnomelj je na prireditvi podelilo dve priznanji ZZB za vrednote NOB Slovenije, in sicer posebno priznanje praporščaku Jožetu Adlešiču in zlato plaketo Ivanki Moljk.

V kulturnem programu so nastopili Mešani pevski zbor Samospev Črnomelj, Mladinski pevski zbor OŠ Loka Črnomelj, Devojčice Zelenega Jurija, Kvartet flavt Glasbene šole Črnomelj in recitator Rok Babič, celotno prireditev pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Foto: Tomislav Urh

Zeleni Jurij ponesel pomlad v Ljubljano

  • 26 April 2016 |

Zeleni Jurij ponesel pomlad v LjubljanoPonedeljek, 25. 4. 2016 – V Ljubljani je potekal tradicionalni obisk Zelenega Jurija, ki v deželo prinaša pomlad in srečo ter z brezovo vejico simbolno naznanja nov začetek. Folkloristi iz Vinice in Bosiljevega so obiskali predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankoviča.

Obisk vsako leto v sodelovanju pripravijo v Društvo slovensko-hrvaškega prijateljstva, RIC Črnomelj Bela krajina in Občina Črnomelj. Na tokratnem sprejemu so mladi iz folklorne skupine KUD Otona Župančiča Vinica prikazali jurjevsko obredje in predsedniku republike ter ljubljanskemu županu predali brezovo vejico, simbol lepega, obilja in novega začetka. Sledil je še nastop tamburaške in folklorne skupine KUD Frankopan iz Bosiljevega iz sosednje Hrvaške.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.