Peticija za znižanje škod po divjadi in zvereh

  • 31 Maj 2016 |

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je začela s podpisovanjem peticije za znižanje škod po divjadi in zvereh, saj se škode na polju in v mladem gozdu povečujejo iz leta v leto. Nekatere lovske družine finančno ne zmorejo plačati škodo, zaradi vse večjih škodnih primerov. Več na http://www.kgzs.si/gv/aktualno/peticija-za-zmanjsanje-skod-po-divjadi-in-zvereh.aspx

pdfDOPIS KGZS o peticiji

docxVSEBINA peticije

docxOBRAZEC za podpis peticije

Podpise v podporo Peticiji za znižanje škod po divjadi lahko oddate na sedežu Izpostave KGZS -  Kmetijsko svetovalne službe Črnomelj, Kolodvorska 34, Črnomelj.

plakat - skode po divjadi in zvereh

Predstavitev rezultatov delavnice za urejanje Jurjevanjske drage v Črnomlju

  • 26 Maj 2016 |

Jurjevanjska draga je za Črnomaljce sinonim za Jurjevanje. Draga je svojo dokončno obliko dobila s preureditvijo terena ob graditvi Kolodvorske ceste do železniške postaje, samo ime pa je dobila ravno po prireditvi Jurjevanje, ki se je na tem mestu odvijala dolga leta. Z leti se je prireditev razvijala in spreminjala in s tem so se izkazovale potrebe tudi po taki ureditvi, ki bi omogočala enostavno organizacijo prireditve kot tudi udobno spremljanje prireditve. V ta namen je bilo izvedenih nekaj poskusov in preizkusov ureditev, vendar so bile vedno parcialne. Občina Črnomelj je pod mentorstvom dr. Tomaža Slaka s študenti arhitekture iz ljubljanske univerze izvedla delavnico, s katero so študenti Jurjevanjsko drago obravnavali celovito in se dotaknili tudi urejanja širšega območja ob Jurjevanjski dragi kot tudi možnosti njene drugačne rabe.

Vljudno vas vabimo na predstavitev rezultatov arhitekturne delavnice,

ki bo v torek, 31. maja 2016, ob 17. uri v sejni sobi Občine Črnomelj, Trg svobode 3.

Razstavo, ki bo na ogled v 1. nadstropju Črnomaljskega gradu, pa si lahko ogledate tudi ob delavnikih v času uradnih ur Občinske uprave.

Jurjevanjaska draga Small

VABLJENI

Županja občine Črnomelj

Mojca Čemas Stjepanovič

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.