Javni poziv za sodelovanje - prireditev »Zabavaj se v mestu«

  • 30 Oktober 2017 |

Občina Črnomelj obvešča, da bo v  okviru projekta Management mestnih središč – MMS 1.12.2017, ob slavnostnem prižigu prazničnih lučk, v mestnem jedru Črnomlja organizirala prireditev »ZABAVAJ SE V MESTU«, v sklopu katere bo izvedena tudi Miklavževa tržnica.  K sodelovanju vabimo  trgovce, gostince, ustvarjalce oblačil, nakita, pletenih in kvačkanih izdelkov, izdelkov za dom, pridelovalce pekovskih, žitnih, medenih, mlečnih in podobnih izdelkov, cvetličarje, izdelovalce izdelkov domače obrti in podobnih vsebin primernih dogodku. Za izvajanje prodaje na stojnicah morate biti registrirani za opravljanje dejavnosti oziroma izpolnjevati zakonske pogoje.
Miklavževa tržnica bo potekala v petek 1.12.2017, v času med 16.00 in 19.00 uro.
Na voljo bo 15 stojnic, s čimer je tudi omejeno število sodelujočih na tržnici. Najem stojnic bo brezplačen. Prednost pri najemu imajo ponudniki iz mestnega jedra ter javni zavodi, društva in združenja, do zapolnitve mest tudi drugi ponudniki iz občine Črnomelj, prioritetno po navedenem vrstnem redu, oz. času oddaje popolne vloge.
Prijava mora vsebovati:
-    izpolnjen obrazec »Vloga za najem stojnice na prireditvi »Zabavaj se v mestu« in
-    izpolnjeno Izjavo prodajalca o spoštovanju predpisov za izvajanje prodaje za vse, ki bodo na stojnici izvajali prodajo.
Obrazca sta na voljo na spletni strani www.crnomelj.si in v sprejemni pisarni Občine Črnomelj.

Prijavo je potrebno poslati po pošti na naslov Občina Črnomelj, Trg svobode 3, 8340 Črnomelj,  ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali vložiti osebno v sprejemni pisarni Občine Črnomelj, najpozneje do 20.11.2017.

O izbiri ponudnikov bo odločil organizator prireditve, ponudniki pa bodo o sodelovanju pravočasno obveščeni.
Podrobnejše informacije lahko dobite pri Božidarju Brajkoviču, tel. 30-61-100, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali pri Mariji Prašin Kolbezen, tel. 30-61-100, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Črna človeška ribica dobila svojo spominsko skulpturo

  • 30 Oktober 2017 |

Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in akademski kipar Boštjan Kavčič sta pri odcepu za Jelševnik pri Črnomlju v soboto slovesno odkrila skulpturo, posvečeno črni človeški ribici, ki so jo nedaleč stran odkrili leta 1986.

Črna človeška ribica je podvrsta človeške ribice, svetovno znanega endemita podzemeljskih voda dinarskega krasa. Odkrita je bila leta 1986, približno 300 let za "belo" podvrsto, v izviru Dobličice, kasneje pa še v izviru potoka Jelševniščice. Zavarovana je z Uredbo o zavarovanju ogroženih živalskih vrst.

S skulpturo želimo poudariti svetovno enkratnost in ogroženost črne človeške ribice ter s tem prispevati k večjemu spoštovanju njenega in našega naravnega okolja. Obeležje sestavljata naravni belokranjski kamen in silhueta stilizirane črne človeške ribice iz železa v nadnaravni velikosti. Njena pojavnost je za očividca stalni klic in opomin njene ogroženosti.
O avtorju: Boštjan Kavčič se je rodil v Šempetru pri Gorici. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Je prejemnik univerzitetne Prešernove nagrade za kiparstvo. Magistriral je leta 2007 iz videa in novih medijev. Svoja dela predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji, razstavljal pa je tudi že na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in Nemčiji.


Živi in ustvarja v Rodinah v Beli krajini.

VIR: www.belakrajina.si

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.