Vaško jedro Dragatuš - idejna zasnova ureditve

  • 18 Oktober 2017 |

Občina Črnomelj skupaj z izvajalcem Atelje Ostan Pavlin d.o.o. pripravlja idejno zasnovo za ureditev jedra Dragatuša.

Vabljeni k ogledu dosedanjih rezultatov in predlogov variantnih rešitev. 
Svoje pripombe ali predloge lahko podate do vključno 6. novembra 2017 na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pisno na naslov: Občina Črnomelj, Trg svobode 3, 8340 Črnomelj.

 

Podpis protokola o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi

  • 06 Oktober 2017 |

Petek, 6. oktober - Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, župan Občine Metlika Darko Zevnik, župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni in županja Občine Semič Polona Kambič so danes v prostorih Občine Črnomelj podpisali Protokol o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Kot je poudarila županja Občine Črnomelj je to za Belo krajino zgodovinski dogodek. Podpis protokola bo pripomogel k hitrejši in terminsko opredeljeni realizaciji 3. razvojne osi, s tem pa bo omogočen tudi hitrejši gospodarski razvoj tega območja.

Županji in župan občin Bele krajine si že vrsto let prizadevajo za čim prejšnjo uresničitev projekta 3. razvojne osi. S tem namenom je bil ustanovljen tudi Odbor za spremljanje aktivnosti izgradnje 3. razvojne osi Novo mesto-Maline, ki bo še naprej spremljal in nadziral realizacijo projekta.

V izjavi je minister dr. Peter Gašperšič izpostavil pomembnost izgradnje hitre ceste med Belo krajino in ostalo Slovenijo.

Županja
Mojca Čemas Stjepanovič

pdfInformacija za javnost
pdfProtokol o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi

 

Ob mesecu osveščanja o raku dojk prireditev Rožnate pletenine

  • 05 Oktober 2017 |

Četrtek, 5. oktober - Ob mesecu osveščanja o raku dojk je ZIK Črnomelj 3. oktobra 2017 v Kulturnem domu Črnomelj v sodelovanju z Europa Donna Slovenija in Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, skupino za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj pripravil prireditev Rožnate pletenine.

V krajšem kulturnem programu sta nastopili: Gledališka skupina ZIK Črnomelj in mlada pevka Anja Bajuk. Obiskovalce so nagovorile: mag. Nada Žagar, direktorica ZIK Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj in prim. Mojca Senčar, dr. med., častna predsednica Europa Donna Slovenija. Prireditev se je zaključila s plesom - harmonikar Jože Skubic je igral belokranjske poskočne viže, obiskovalci pa so naredili kolo okrog dreves na vrtu za Kulturnim domom, kjer so s slavnostnim rezanjem volne uradno odprli pletenine. Le-te bodo celoten oktober krasile drevesi na vrtu za Kulturnim domom Črnomelj in s tem osveščale o preventivi in zdravem načinu življenja. Kot uvod v prireditev je ob Tednu otroka 2017 v avli kulturnega doma potekala ustvarjalna delavnica za otroke z naslovom Mamice in rožice, ki jo je vodila prostovoljka Irena Miketič.

Pri izdelavi rožnatih pletenin za ovijanje dreves so sodelovale:
- članice Univerze za tretje življenjsko obdobje in študijskih krožkov ZIK Črnomelj,
- članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, skupine za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj,
- stanovalke in zaposlene Doma starejših občanov Črnomelj.

Sladko presenečenje za vse sodelujoče sta prispevali: Pekarna Krajcar Črnomelj in Društvo kmečkih žena Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.