Zmagovalec naziva Županjino vino

  • 28 Februar 2017 |

Ponedeljek, 27. 2. 2017 - V sklopu praznika Občine Črnomelj je potekal dogodek podelitev naziva Županjino vino. Že četrtič zapored je Društvo vinogradnikov Črnomelj, ki ga vodi predsednica Mojca Breznik, razpisalo natečaj za izbor Županjinega vina za namen promocije Občine Črnomelj.

Leta 2014 je bil izbran sivi pino, pozne trgatve družine Hoznar iz Ručetne vasi, leta 2015 vino rose, ki ga je pridelala družina Bahor iz Tanče Gore, lansko leto pa je bil zmagovalec rumeni muškat družine Vrtin iz Doblič.

Tudi letos je imela komisija težko vlogo. Sedemčlanska komisija Društva vinogradnikov Črnomelj je namreč ocenjevala med 15 - imi dobrimi vini, šestih vinarjev iz Občine Črnomelj. Letos je zmagalo vrhunsko polsladko vino Sauvignon, pozne trgatve letnik 2016, ki ga je pridelala kmetija Absec iz Mihelje vasi. Tako je županja, gospa Mojca Čemas Stjepanovič, dobila novo protokolarno vino, ki so ga lahko občani in občanke na prireditvi tudi poskusili.

Članice Društva kmečkih žena Črnomelj so poskrbele za prigrizek, za ambient pa je poskrbela glasbena skupina Samorogi.

Foto: Tomislav Urh

Javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2017

  • 27 Februar 2017 |

Ste kreativni in imate zanimiv in uporaben podjetniški projekt ali podjetniško dobro prakso, ki bi jo radi predstavili ter s tem sodelovali pri izboru za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2017?

Evropska komisija, Generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednje velika podjetja ter Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabita, da se dokažete in predstavite svoj podjetniški doprinos lokalnemu ali regionalnemu gospodarstvu.

 

Rok za prijavo je 13. junija 2017.

Dodatne informacije skupaj s prijavnim obrazcem se nahajajo tukaj.

Za pojasnila pa je na voljo tudi nacionalni koordinator mag. Velko Glaner, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.tel. številka: (01) 5891 878.

Informacija za javnost - Srečanje s predstavniki državnih institucij

  • 27 Februar 2017 |

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

SREČANJE S PREDSTAVNIKI DRŽAVNIH INSTITUCIJ, KI DELUJEJO NA OBMOČJU OBČINE ČRNOMELJ

Županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič  je skupaj s sodelavci gostila srečanje s predstavniki državnih institucij, ki delujejo na območju Občine Črnomelj.

Srečanja, ki se je odvijalo v okviru  praznovanja letošnjega občinskega praznika, so se udeležili predstavniki Zavoda za zaposlovanje RS - Območne službe Novo mesto, Centra za socialno delo Črnomelj, Policijske postaje Črnomelj, Varstveno delovnega centra Črnomelj, Doma starejših občanov Črnomelj, Okrajnega sodišča Črnomelj, Upravne enote Črnomelj, Geodetske uprave RS - Oddelek Črnomelj, Sklada kmetijskih in gozdnih zemljišč RS - Izpostave Črnomelj ter Finančne uprave RS - Pisarna Črnomelj.

Županja se je seznanila s poslovanjem organov v preteklem letu in načrti za prihodnost. Večina povabljenih je namreč izpostavila napovedano reorganizacijo organov v letu 2017 ter številne spremembe na področju zakonodaje. Udeleženci srečanja so si bili enotni, da je potrebno ob vseh napovedanih spremembah zakonodaje in organizacije delovanja posameznih organov, v prvi vrsti delovati v korist občanov občine Črnomelj ter s skupnimi močmi nasprotovati selitvi  državnih institucij v Novo mesto.

 

Županja Občine Črnomelj

Mojca Čemas Stjepanovič

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.