Na portalu Moja Dolenjska ni odgovornih

  • 22 Marec 2017 |

Zahtevamo od portala Moja Dolenjska, da objavi ime odgovorne osebe in takoj prevzame odgovornost za objavljene članke in informacije.

Pred kratkim se je na spletu pojavil portal na naslovu http://moja-dolenjska.si/, ki je začel objavljati novice iz Dolenjske in Bele krajine. Portal je odprl svoj profil tudi na družbenem omrežju Facebook. Na portalu nikjer ni navedenih odgovornih oseb oz. pravne osebe, ki so portal postavili na splet.

Po elektronski pošti 8.3.2017 smo na elektronski naslov Občine Črnomelj dobili vprašanja glede tematike vrtcev, podpisano "Uredništvo Moje Dolenjske".
Na našo prošnjo, da naj nam omenjeni portal posreduje ime odgovornega urednika ali odgovorne osebe ali pravne osebe, ki upravlja portal, odgovora nismo dobili, razen omembe, da so podali vpis v razvid medijev.

Zahtevamo od omenjenega portala, da objavi ime odgovorne osebe in takoj prevzamejo odgovornost za objavljene članke oz. informacije.

Od pristojnih institucij, ki pokrivajo delovanje medijskega prostora pričakujemo, da uredijo medijski prostor in ne dovoli novinarskega delovanja portalom, ki niso vpisani v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo RS kot vsi ostali mediji oz. da se prevzema odgovornost za izvajanje novinarske dejavnosti.

Ne moremo dovoliti, da se za novinarsko dejavnostjo ali portali skrivajo osebe ali podjetja, ki ne želijo prevzemati odgovornosti v javnosti.

Županja
Mojca Čemas Stjepanovič, univ.dipl.ekon.

 

Uradni dopis

Novi viri financiranja za mikro in mala podjetja - Slovenski podjetniški sklad

  • 22 Marec 2017 |

Javni sklad RS za podjetništvo je v novi številki uradnega lista objavil dva javna razpisa, s pomočjo katerih lahko mikro in mala podjetja pridobijo semenski kapital. V okviru obeh je skupaj na voljo milijon evrov, namenjenih za hitro rast desetih mladih inovativnih podjetij.

Več informacij:

SK200 2017 - Semenski kapital - lastniški vstop za rast inovativnih podjetij

SK75 2017 - Semenski kapital - konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.