Sprejem otrok Vrtca Otona Župančiča Črnomelj

  • 31 Maj 2017 |

31. 5. 2017 – Danes je prostore Občine Črnomelj napolnil smeh in veselje otrok Vrtca Oton Župančič Črnomelj. Županja Mojca Čemas Stjepanovič je sprejela otroke, vzgojiteljice ter ravnateljico vrtca in jim za uspehe čestitala.

Otroci so, pod vodstvom svojih mentoric, uspešno sodelovali na treh različnih natečajih: natečaj »Naravne in druge nesreče«, »13. Cici umetnija« ter natečaj »Raziskujemo senzoriko«. Otroci so z odličnimi rezultati opozorili na uspeh črnomaljskih otrok tudi na državni ravni.

Za odlične uspehe gre zahvala otrokom, njihovim mentoricam, staršem otrok in ravnateljici Vrtca Oton Župančič Črnomelj.

Četvorka maturantov srednje šole Črnomelj

  • 19 Maj 2017 |

Petek, 19.5.2017 – Danes je v starem mestnem jedru Črnomlja potekala maturantska četvorka, kjer so ponosno zaplesali dijaki Srednje šole Črnomelj - generacija 2016/2017. Tako je tudi letošnje leto ulice popestril tradicionalni pohod po Črnomlju in ples četvorke na platoju pri Glasbeni šoli Črnomelj.

Pred plesom sta dijake nagovorili županja Občine Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič in ravnateljica Srednje šole Črnomelj, Elizabeta Prus z lepimi željami za naprej. Zaželele sta jim vse dobro na življenjski poti, uspešno maturo, vpis na želeno fakulteto in vrnitev v Belo krajino.

Sprejem najuspešnejših učencev OŠ Mirana Jarca Črnomelj

  • 16 Maj 2017 |

15. 5. 2017 - Županja Mojca Čemas Stjepanovič je v prostorih Občine Črnomelj sprejela najuspešnejše učence Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj v letošnjem šolskem letu, ki so prejeli priznanja na različnih državnih in meddržavnih tekmovanjih.

Učenci, mentorici in ravnatelj šole so tako županjo seznanili z odličnimi rezultati, ki so jih dosegli na:  natečaju Evropa v šoli, meddržavnem tekmovanju iz hitrega in zanesljivega računanja, državnem tekmovanju Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi, državnem tekmovanju v znanju iz Vesele šole, državnem tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava, državnem tekmovanju iz znanja angleščine. Poleg naštetega pa se lahko šola pohvali tudi z zlatim priznanjem šolske folklorne skupine na državni folklorni reviji in zlatim priznanjem otroškega pevskega zbora na regijskem tekmovanju. Za odlične uspehe gre zahvala učencem, mentoricam, staršem  otrok in ravnatelju OŠ Mirana Jarca.

Iskrene čestitke.

Kulturna sobota na območju občine Črnomelj - Kolo pod zvezdami

  • 15 Maj 2017 |

13. 5. 2017 - V soboto, 13. maja 2017 so v okviru Tedna ljubiteljske kulture člani Kulturno umetniško društvo Oton Župančič Vinica zaplesali, zapeli in zaigrali.

Njihov koncert na odrtem »Kolo pod zvezdami« je pozdravilo številčno občinstvo. Na obnovljenem viniškem igrišču se je namreč nabralo veliko gledalcev, na odru pa se je zamenjalo kar 114 nastopajočih. Viničani so pripravili bogat program z inovativno idejno zasnovo, h kateremu je svoj delček dodalo 10 nastopajočih sekcij in gostje Folklorna skupina Dragatuš.

Vsem iskrene čestitike.

Dirka okoli Slovenije 2017

  • 13 Maj 2017 |

Sobota, 13. 5. 2017 – Danes se je zaključila neverjetna športna preizkušnja Dirka okoli Slovenije - DOS 2017, v kateri je sodelovala tudi belokranjska četvorka.

Pot, ki zajema 205 slovenskih krajev in 86 slovenskih občin, je dolga kar 1250 kilometrov. Udeleženci so se na pot odpravili v jutranjih urah iz Postojne, do obale, čez Goriško proti Gorenjski, proti Koroški, Štajerski ter Prekmurju in prišli nazaj na cilj skozi Dolenjsko in Belo krajino do Postojne.

Belokranjska ekipa je na cilj prišla v 39 urah in 8 minutah. Dirke v kategoriji četvork so se udeležili Gregor Simčič, Tomaž Hutar, Matej Horvat in Dušan Absec.

Foto: Andrej Horvat

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.