Zastavljene energetske sanacije v občini Črnomelj uspešno tečejo

  • 20 Julij 2017 |

Četrtek, 20. julij 2017 – Energetske sanacije, ki potekajo v sklopu operacije Celotna energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj, o kateri smo že pisali, so zdaj že v polnem teku. Napredek del si lahko ogledate v priloženih fotografijah.

Dela na nekdanjem Dijaškem domu s traktom knjižnice in na podružnični OŠ Adlešiči zdaj že hitro napredujejo. Energetska sanacija stavbe nekdanjega Dijaškega doma Črnomelj skupaj s traktom knjižnice zajema toplotno sanacijo sten, in sicer delno iz notranje in delno iz zunanje strani, delno zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo strehe in celovito prenovo kotlovnice s sprehodom iz ELKO na lesno biomaso.

Na podružnični OŠ Adlešiči pa trenutno poteka sanacija strehe, v načrtu je še toplotno izoliran strop proti podstrešju, toplotna izolacija ovoja stavbe, zamenjava starega stavbnega pohištva, vgradnja potrebnih termostatskih ventilov in celovita prenova dotrajane kotlovnice.

Ta teden so se dela energetske sanacije začela tudi na OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, kjer je na novejšem delu stavbe dragatuške osnovne šole predvidena toplotna izolacija strehe na šoli in telovadnici, toplotna izolacija ovoja stavbe, zamenjava stavbnega pohištva, vgradnja potrebnih termostatskih ventilov ter vgradnja toplotnih črpalk.

Vsa navedena dala bodo končana predvidoma do začetka novega šolskega leta.

V sklopu operacije sta v načrtu energetske prenove še Zdravstvena postaja Vinica in Črnomaljski grad. Na osnovnima šolama Mirana Jarca Črnomelj in Milke Šobar Nataše pa bodo izvedena dela priključitve na skupno kotlovnice.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.