Obisk poslanske skupine DeSUS

  • 27 September 2017 |

Sreda, 27. september - Poslanska skupina DeSUS je v ponedeljek obiskala občino Črnomelj. Najprej so se svetniki stranke, vključno s predsednikom stranke, podpredsednikom vlade in ministrom za zunanje zadeve Karlom Erjavcem, ministrom za kulturo Tonetom Peršakom ter ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen, na Občini Črnomelj srečali z županjo Mojco Čemas Stjepanovič. Pogovarjali so se o 3. razvojni osi, Kulturnem domu Črnomelj in financiranju občin.

Predsednik je pohvalil delo na občinski ravni, predvsem delo županje, ki uspešno vodi občino od leta 2010. Izpostavljene so bile ključne točke dosedanjega dela v vladi in državnem zboru (uskladitev pokojnin, demografski rezervni sklad, javno šolstvo) in aktualne politične zadeve vezane na odnose z bližnjo Hrvaško. Kasneje so se skupaj sprehodili še po mestu do Gasilskega doma, kjer so se srečali še s članstvom DeSUS Črnomelj.

Med pogovorom je bilo izpostavljeno prijetno vzdušje v občinskem odboru DeSUS in pohvale za uspešno delovanje v 25. letih, odkar organizacija obstaja. Poslanci so se dotaknili ključnih aktualnih problematik glede tretje razvoje osi in pokojnin ter Kulturnega doma v Črnomlju in veteranskega dodatka. V zaključku druženja je poslanec Peter Vilfan izpostavil pomembnost stranke DeSUS v koaliciji in podal pobudo, da se na prihodnjih volitvah doseže še boljši rezultat, ki bo prinesel še več za vse generacije.

Dan brez avtomobila uspešen

  • 22 September 2017 |

Petek, 22. september - Dogodek »Dan brez avtomobila – igraj se v mestu« se je v Črnomlju pričel danes ob 9.00, kjer so se nam pridružili otroci iz vrtcev in osnovnih šol, policisti, Dom starejših občanov Črnomelj in Hiša Sadeži družbe Črnomelj. Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in Martin Žepič, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, sta šolam podelila tristrane znake, ki so potrebni za opravljanje kolesarskih izpitov, vrtcem pa poganjalčke ter čelade za varno vožnjo. Več o dogajanju si oglejte v fotografijah. 

6 interaktivnih predavanj in delavnic s praktičnimi znanji za večji uspeh

  • 20 September 2017 |

RIC Bela krajina v septembru in oktobru, med 14. septembrom in 13. oktobrom, v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina organizira sklop 6ih brezplačnih interaktivnih predavanj in delavnic, s praktičnimi znanji za večji uspeh.

Termini in predavanja so:
* 14. september, četrtek, ob 18. uri: OSEBNOSTNI TIPI – z Jasmino Grabrijan
* 21. september, četrtek, ob 18. uri: KAKO STA POVEZANA SINDROM IZGORELOSTI IN SMISEL ŽIVLJENJA? – z Romanom Šuštaršičem Kozanom
* 28. september, četrtek, ob 18. uri: PLAY LISTA V NAŠIH GLAVAH - PREPOZNAJ IN POČISTI OMEJUJOČE VZORCE! – z Martino Simonič
* 5. oktober, četrtek, ob 18. uri: APLIKACIJA ZA POVEČANJE PRODUKTIVNOSTI – s Tomažem Aupičem
* 12. oktober, četrtek, ob 18. uri: KAKO USTVARITI SVOJ STROKOVNI UGLED NA SPLETU? – s Sebastjanom Štarklom
* 13. oktober, petek, ob 18. uri: KDO PRAVI, DA BLIŽNJICE NE OBSTAJAJO? SPOZNAJTE MREŽENJE! – z Matejo Vrščaj

Več informacij o posameznih dogodkih di lahko ogledate na: https://www.facebook.com/events/2012890498933043/?fref=ts 

Vabljeni!

Evropski teden mobilnosti 2017

  • 15 September 2017 |

Spoštovani občani in občanke Občine Črnomelj,

Občina Črnomelj se je tudi letos odločila za izvedbo aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki kot vsak leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Združimo moči, delimo si prevoz«, ki nam želi sporočiti, da z deljenjem prevoza zmanjšamo transportne stroške in izpust škodljivih plinov v naše okolje, poleg tega pa lahko naša dnevna potovanja postanejo še zabaven družabni dogodek. Študije so namreč pokazale, da vsak deljeni avto s cest in ulic spravi kar 15 zasebnih avtomobilov, s čimer v mestih ostane na voljo več prostora za pešce, kolesarje, javni prevoz in življenje na sploh, tudi zrak je zaradi tega čistejši. Če hoja in kolesarjenje postaneta del vsakdanje poti v službo, lahko to vodi do boljšega zdravja.

ETM je odlična priložnost za ozaveščanje nas vseh o izzivih, s katerimi se soočamo, za spreminjanje vedenja in za doseganje napredka na področju bolj trajnostnih prometnih strategij. Glede na to, da se potovalne navade oblikujejo skozi otroštvo, pomemben pa je tudi čas polnoletnosti, ki omogoča samostojno vožnjo z avtomobilom, Občina Črnomelj skupaj s soorganizatorji izvaja v sklopu ETM veliko izobraževalnih aktivnosti, ki pripomorejo k oblikovanju naših potovalnih navad.

Vabim vas, da se nam pridružite na aktivnostih, ki se bodo izvajale v sklopu Evropskega tedna mobilnosti skozi ves teden.

Mojca Čemas Stjepanovič, županja

pdfNagovor_županje_ob_Evropskem_tednu_mobilnosti_2017.pdf

Program aktivnosti v sklopu ETM si lahko ogledate v spodnji datoteki.

docProgram_ETM_2017.doc

Dan brez avtomobila

  • 14 September 2017 |

Občina Črnomelj bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti in projekta Management mestnih središč – MMS v petek, dne 22.09.2017, v mestnem jedru Črnomlja izvedela ''Dan brez avtomobila - igraj se v mestu''.

Prebivalci in obiskovalci bodo doživeli nekatere ulice mestnega središča brez motornega prometa in odkrili dragocen javni prostor za druženje. Preko dneva bodo tako v mestnem jedru Črnomlja, na voljo različne aktivnosti za otroke in odrasle. Posebej naj izpostavim tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici Črnomelj, otvoritev plezalne stene na Suhem mostu, promocijo Celostne prometne strategije skupaj s promocijo in izobraževanjem o zdravem načinu življenja, bontonu v prometu ter izobraževalno predstavo za šolarje in vrtčevske otroke »Tinka v prometnem direndaju.«

Glavnina aktivnosti se bo ta dan dogajala dopoldne v času med 09.00 in 11.00 uro in popoldne med 16.00 in 19.00 uro. Zato bo v tem času, zaradi izvedbe aktivnosti in varnosti udeležencev prireditve, za promet z motornimi vozili in obcestno parkiranje zaprt del Ulice Lojzeta Fabjana od križišča z državno cesto do trga pri sv. Duhu, ulica Mirana Jarca in del ulice Trg svobode (od cerkve sv. Petra do Nove ljubljanske banke).

30.3.2017 je Občinski svet Občine Črnomelj na svoji 19. redni seji potrdil tudi Celostno prometno strategijo Občine Črnomelj z naslovom »Skupaj do privlačnega okolja in zadovoljne skupnosti«. Glede na akcijski načrt smo že realizirali nekaj ukrepov kot so:

- pločnik in javna razsvetljava na Kidričevi cesti do vrtca
- pločnik in kolesarska steza od obvoznice Črnomelj do železniškega podvoza na Semiški cesti;
- urejena grbina za umiritev prometa pred prehodom za pešce na Cankarjevi ulici pri vrtcu Čardak;
- postavljena električna polnilnica pri železniški postaji Črnomelj;
- uvedba območij umirjenega prometa (30 km/h) v mestu Črnomelj (ulica Na bregu, Kidričeva ulica, Semiška cesta pred železniškim podhodom)

županja
Mojca Čemas Stjepanovič, l.r.

pdfDan brez avtomobila - program

Asfaltiranje Kidričeve ulice v Črnomlju

  • 08 September 2017 |

Spoštovani!

Obveščamo vas, da namerava izvajalec CGP d.d. ta petek in soboto položiti zaključni sloj asfalta v prvem delu Kidričeve ulice, če bo le vreme zdržalo.

V petek bodo najprej vgradili trapezno ploščad za umirjanje prometa pri vhodu na stadion, po odhodu zadnjega šolskega avtobusa popoldan pa še ploščad pri pešpoti iz Grajske ceste.
Zaradi popolnih zapor na teh dveh lokacijah vas prosimo, da uporabljate obvoz po Vodnikovi in Grajski cesti ali pa se vračate nazaj po Kidričevi do Viniške ceste. Obvozi in zapore bodo ustrezno označene.

V soboto je predvidena popolna zapora Kidričeve ulice od priključka na Viniško do uvoza proti Srednji šoli Črnomelj, ker drugače  ni mogoče položiti zaključnega sloja asfalta brez sredinskih stikov.
Prosimo vas, da si organizirate dostavo v tem območju izven časa popolne zapore.

Nekaj potrpljenja na prvem delu ulice bo potrebnega le še za zaris prometnih oznak, kar naj bi izvedli v suhem vremenu v naslednjem tednu.

Hvala lepa za sodelovanje in potrpežljivost ter na svidenje.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.