Vabilo - Hočemo, znamo, zmoremo

  • 31 Maj 2018 |

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Novo mesto v sodelovanju z Občino Črnomelj VLJUDNO VABI na prireditev HOČEMO, ZNAMO, ZMOREMO, ki bo v sredo, 6. junija 2018, med 10. in 13. uro potekala pred Kulturnim domom Črnomelj.

Prireditev je namenjena predstavitvi slepote in slabovidnosti širši javnosti, saj ljudje o tej temi vedo bolj malo. Zaradi narave okvare vida in posledic, ki jih ta prinaša, so slepi in slabovidni pogosto obsojeni na izključenost iz družbe, vendar so slepi in slabovidni takšni kot ostali ljudje. Vedo kaj hočejo ali nočejo, znajo, in vedo marsikaj, imajo "le" okvaro vida in pri tem potrebujejo pomoč.

Predstavniki medobčinskega društva bodo predstavili tehnične pripomočke za slepe in slabovidne, brajevo pisavo, ročna dela slepih, dela slabovidnih slikark in varno hojo slepih s psom vodnikom, na voljo za preizkus pa bodo tudi simulacijska očala, ki pokažejo različne okvare vida.

Začetek rekonstrukcije Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana

  • 28 Maj 2018 |

Ponedeljek, 28.maj - Z današnjim dnem smo pričeli z rekonstrukcijo Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana. Po odstranitvi vrhnjih plasti cestišča (to bo predvidoma to sredo) se bodo dela nadaljevale z arheološkimi izkopavanji. Pestro dogajanje v daljni preteklosti mesta Črnomelj je pustilo mnoge sledi v tleh mestnega jedra, zato brez predhodnih arheoloških izkopavanj na tem območju ne gre. Izkopavanja se bodo izvajala etapno. Prva etapa bo obsegala območje od semaforja pa do Primožičeve hiše.

Prosimo za razumevanje.

SPOT svetovanje: Vabilo na podjetniško srečanje s primeri dobre prakse v družinskem podjetju KMS Malerič

  • 28 Maj 2018 |

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, ki ga izvajajo konzorcijski partnerji Razvojni center Novo mesto d.o.o., RC Kočevje Ribnica d.o.o., RIC Bela Krajina in OOZ Novo mesto v sodelovanju z OOZ Črnomelj v sklopu aktivnosti izmenjave dobrih praks

vabi na brezplačno ekskurzijo POSLOVNO SREČANJE Z IZMENJAVO DOBRE PRAKSE v družinskem podjetju KMS Malerič Vinica in Podlog, ki bo potekalo v petek, 15. junija 2018 (organiziran prevoz na relaciji Novo mesto–Metlika-Semič-Črnomelj– Vinica-Podlog-Novo mesto).

Grafični prikaz šolskih poti do Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj

  • 28 Maj 2018 |

Šolsko leto 2017/2018 se zaključuje in skupaj z OŠ Mirana Jarca in študentko Tjašo Miketič smo pripravili prenovo varnih šolskih poti za učence OŠ Mirana Jarca. Leta 2017 sta Tjaša Miketič in Lea Krajec namreč uspešno zaključili SŠ Črnomelj z zaključno nalogo z naslovom »Celostna prometna strategija občine Črnomelj s poudarkom na varnih šolskih poteh«. Izdelali sta zemljevid oz. aplikacijo kjer sta nazorno označili šolske poti dijakov Srednje šole Črnomelj.

V šolskem letu 2017/2018 je tudi OŠ Mirana Jarca Črnomelj prenovila in dopolnila Prometno varnostni načrt šole. Osnovni namen načrta je prikazati najvarnejše poti v šolo in iz nje, povečati varnost v prometu in izpostaviti probleme oziroma nevarnosti na poteh ter promovirati varen način mobilnosti.

Konec leta 2017 sta se Občina Črnomelj in Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj dogovorili za še bolj nazorno predstavitev načrta šolskih poti in se zato povezali s Tjašo Miketič (sedaj študentko Naravoslovnotehnične fakultete, smer Grafična in medijska tehnika). S skupnimi močmi smo izdelali zemljevid oz. aplikacijo, kjer so predstavljeni varni in manj varni odseki poti, posebej so izpostavljeni prehodi za pešce, križišča, pločniki ter avtobusna postajališča na katerih morajo biti učenci še posebej pozorni na promet. Vsi odseki in točke so podkrepljene tudi s fotografijami.

Na spodnji povezavi lahko starši in učenci preverijo, kje na šolskih poteh se nahajajo točke, kjer morajo biti še posebej pozorni:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1mwNVbXI4uBndSV0XanDV9itAStA5-SJW&ll=45.57244986997102%2C15.193003219003003&z=18.

Še posebej radi bi izpostavili pomembno vlogo sodelovanja vseh institucij tudi s Srednjo šolo Črnomelj, saj smo skozi ta projekt spoznali, da lahko rezultate koristimo vsi javni zavodi. Veselimo se že nadaljevanja projekta, kjer bomo enako predstavitev šolskih poti izdelali tudi za OŠ Loka .

Z uspešnim sodelovanjem in končnim izdelkom smo dokazali, da je sodelovanje vseh deležnikov za zagotavljanje prometne varnostni nujno potrebno in, da lahko le s skupnimi močmi in dialogom dosežemo rezultate.

OBVESTILO ZA JAVNOST - Rekonstrukcija Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana

  • 25 Maj 2018 |

Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 28. maja 2018, pričeli s pripravljalnimi deli za rekonstrukcijo Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana ter arheološkimi izkopavanji, zato bodite pozorni na spremenjen prometni režim in parkiranje v času rekonstrukcije. Popolna zapora bo na delu Ulice Lojzeta Fabjana, in sicer od semaforja do Primožičeve hiše - prva etapa arheoloških izkopavanj.

Stanovalcem z dovolilnicami (ki parkirajo na svojih dvoriščih ali garaži) bo omogočen dostop po Ulici Mirana Jarca vse do cerkve Sv. Duha, zato bo po Ulici Mirana Jarca urejen dvosmerni promet, zaradi tega pa ne bo več možno parkiranje v tej ulici. Za stanovalce ulice bodo zagotovljena nadomestna parkirna mesta na obstoječem parkirišču pri cerkvi sv. Petra.

Ob napredovanju arheoloških raziskav in posledično z dodatnimi zaporami ceste boste pravočasno obveščeni.

Prosimo vas za razumevanje in potrpežljivost, saj brez zapor in oviranja prometa v ulici ne moremo izvesti rekonstrukcije.

Županja sprejela še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcev

  • 24 Maj 2018 |

Četrtek, 24. maj - Osnovnošolci iz območja občine Črnomelj so bili letos izjemno uspešni in so na različnih področjih dosegli kar nekaj zavidljivih uspehov na državni ravni. Zato je županja v prostorih Občine Črnomelj sprejela še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcevin jim čestitala za dosežke.

Prvo skupino je županja sprejela že v ponedeljek.Tudi danes so osnovnošolce spremljali mentorji. Županja je učencem podarila še manjšo pozornost kot nagrado za njihov trud in prizadevnost ter motivacijo za naprej.

Danes so bili sprejema deležni osnovnošolci iz OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Mirana Jarca Črnomelj ter učenci iz Glasbene šole Črnomelj.

Podpisan dogovor o obnovi železnice Ljubljana - Zagreb

  • 23 Maj 2018 |

Sreda, 23. maj - Železnica Ljubljana - Zagreb bo zaživela v obnovljeni podobi, saj je bil danes na Otočcu podpisan Dogovor o sodelovanju na področju revitalizacije čezmejne železniške infrastrukture Ljubljana – Grosuplje – Trebnje - Novo mesto – Metlika – Karlovec – Zagreb. Dogovor je podpisala tudi naša županja gospa Mojca Čemas Stjepanovič.

Podpisniki:
Vesna Hajsan Dolinar, namestnica župana Karlovške županije
mag. Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto
Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj
dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje
Dušan Strnad, župan Občine Ivančna Gorica
Darko Zevnik, župan Občine Metlika
Andrej Kastelic, župan Občine Mirna Peč
mag. Polona Kambič, županja Občine Semič
Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje
Ivan Jordan, župan Občine Škofljica

Predstavniki Rdečega križa Slovenije v Črnomlju

  • 23 Maj 2018 |

Sreda, 23. maj - V sejni sobi Občine Črnomelj so se predsednik Rdečega križa Slovenije dr. Dušan Keber in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole skupaj s predstavnicama območnih združenj sestali z županjama Črnomlja in Semiča, Mojco Čemas Stjepanovič ter Polono Kambič.

Prisotni na sestanku so se pogovorili na temo delovanja Rdečega križa Slovenije na območju obeh občin, izpostavili pa so tudi sodelovanje Rdečega križa z ostalimi inštitucijami (civilna zaščita, šole...).

 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.