Nujno opozorilo štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj

  • 11 Junij 2018 |

Štab Civilne zaščite Občine Črnomelj opozarja občane, katerim so bila v neurju poškodovana gospodarska poslopja za spravilo suhega sena, da redno preverjajo temperaturo skladiščenega sena, saj obstaja nevarnost SAMOVŽIGA zaradi namočenosti.

Obvestilo ponudnikom pomoči

  • 11 Junij 2018 |

Spoštovani,

vsem se iz srca zahvaljujemo za ponujeno pomoč. Tistim, ki ste na svojo ponujeno pomoč na FB profilu ali kako drugače že prejeli odziv, in tako pomagali prizadetim v neurju, se še enkrat zahvaljujemo za ažurnost in takojšnjo pomoč. Tisti, ki bi še radi pomagali ljudem, ki jim je petkovo neurje uničilo premoženje, lahko poleg oglasa na FB pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Še enkrat se vsem iskreno zahvaljujemo za sporočila in ponudbe pomoči, na vse žal nismo mogli odgovoriti.

Vsi, ki želite finančno pomagati, lahko nakažete sredstva na TRR Gasilske zveze Črnomelj.

št. SI56 0243 0001 8399 492
sklic: 00 8-6-2018


Še enkrat iskrena hvala.

OBVESTILO ZA JAVNOST - škoda po neurju

  • 11 Junij 2018 |

Občane, ki so v neurju dne 8.6.2018, utrpeli škodo, obveščamo, da Uprava RS za zaščito in reševanje, v teh dneh izdeluje predhodno oceno škode, kar bo posredovano v obravnavo Vladi RS. Pričakujemo, da bo sprejet sklep o začetku ocenjevanja škode na prizadetih območjih občine, nakar bo lahko stekel postopek zbiranja vlog oškodovancev, o čemer bomo občane obvestili preko naše spletni strani in sredstev javnega obveščanja. Takrat bodo obrazci vlog dosegljivi tudi na spletni strani občine.

Občane pozivamo, da vso povzročeno škodo in njeno odpravo natančno dokumentirajo (fotografirajo, popišejo,…) za namen kasnejšega uveljavljanja pravic.

pdfObvestilo

Sprejem otrok Vrtca Otona Župančiča Črnomelj

  • 11 Junij 2018 |

Ponedeljek, 11. junij - Danes je županja sprejela otroke iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, ki so bili nagrajeni v različnih natečajih. Otroke so spremljale mentorice in namestnica ravnateljice Irena Veselič Kos. Županja je otrokom poklonila manjšo pozornost in jim čestitala za uspehe, izpostavila pa je tudi, da so ji polepšali dan po tem neugodnem vikendu odpravljanja posledic zaradi neurja.


Otroci so se po sprejemu posladkali še s sladoledom.

JP Komunala Črnomelj: spremenjen delovni čas, gradbene odpadke ne vozite v gozdove, vodovodni sistem deluje normalno in voda je neoporečna

  • 11 Junij 2018 |

Javno podjetje komunala Črnomelj d.o.o. se pridružuje vsem, ki pomagajo občanom, ki jih je prizadelo neurje. V tem tednu velja za Pod center za ravnanje z odpadki spremenjen delovni čas; in sicer od 7:00 do 20:00. Sprejemamo vse vrste gradbenih odpadkov, tudi salonitne plošče. Salonitne plošče naj bodo ločene od preostalih odpadkov. Občane naprošamo, naj gradbene odpadke NE vozijo v gozdove ali kam drugam v naravo.


Veliko vprašanj dobivamo tudi glede kakovosti pitne vode. Vodovodni sistem deluje normalno in voda je neoporečna.

Informacija za javnost po neurju

  • 11 Junij 2018 |

Danes, 10. 6. 2018, je na območje občine Črnomelj domačim gasilcem iz GZ Črnomelj in štabu Civilne zaščite Črnomelj, ki nosijo največje breme, na pomoč prišlo okoli 1000 gasilcev z več kot 200 vozili. Skupaj pomagajo odpraviti posledice neurja, ki je besnelo na območju občine v popoldanskih in nočnih urah v petek, 8. 6. 2018. Gasilci so priskočili iz obeh belokranjskih občin, iz preostalega dela Slovenije in iz Karlovške županije.

Petkovo neurje bo ljudem na območju občine ostalo še dolgo v spominu. Iz srca se zahvaljujemo vsakemu gasilcu, tako domačemu kot od drugod, ki je priskočil na pomoč in tako pokazal svojo nesebično požrtvovalnost ter pomoč sočloveku v nesreči. Gasilci so znova pokazali, kako veliko je njihovo srce, saj so se v trenutku odzvali na klice na pomoč.

Zahvaljujemo se za veliko pripravljenost, izredno organiziran strokovni pristop, požrtvovalnost in solidarnost.

V soboto, 9. 6. 2018, sta si posledice neurja ogledala tudi poveljnik CZ RS Srečko Šestan in predsednik vlade Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle. Ta je poudaril, da se bo vlada s posledicami seznanila na prvi seji vlade v prihodnjih dneh in v najkrajšem možnem času zagotovila pomoč. Prve grobe informacije o škodi bomo podali na 2. izredni seji Občinskega sveta v torek 12. 6. 2018.

pdfInformacija za javnost

Foto: PGD Črnomelj

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.