VABILO: Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh - Črnomelj 17. september

  • 22 Avgust 2018 |

V letošnjem letu, v terminu med 25. avgustom in 5. oktobrom 2018, bo potekal športno – dobrodelni  projekt 42 maratonov v 42 dneh, z namenom zbiranja sredstev za ustanovo Mali vitez – za pomoč osebam, ki so kot otroci in mladostniki oboleli z rakom in ki posledice zdravljenja nosijo naprej skozi svoje življenje. Nekaj mogočnih malih vitezov prihaja tudi iz Občine Črnomelj. 

Namen športnega dogodka je, da tekač Bogomir Dolenc odteče 42 dnevnih maratonov v 42 zaporednih dnevih v 42 slovenskih krajih!

V mestu Črnomelj bo maraton odtekel v ponedeljek, 17. septembra 2018, na Športno rekreacijskem centru Loka Črnomelj s pričetkom ob 16. uri.

Športno – dobrodelni projekt, ki postaja največji tovrstni dogodek v Sloveniji v letu 2018, so podprle sledeče organizacije in/ali institucije:

  • Športna unija Slovenije
  • Atletska zveza Slovenije
  • Olimpijski komite Slovenije
  • lokalne športne zveze in društva
  • Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, ambasadorka in podpornica projekta
  • Borut Pahor, predsednik države Republike Slovenije, častni pokrovitelj projekta.

Vsi lepo vabljeni, da se udeležite dogodka, se tudi sami prijavite na maraton ali samo s tekačem odtečete del proge in tako podprete plemeniti namen prireditve.

Več o projektu: 

http://www.42maratonov.si 

Novinarska konferenca za predstavitev projekta »kulTura«

  • 22 Avgust 2018 |

Sreda, 22. avgust - V medioteki Glasbene šole Črnomelj je potekala novinarska konferenca za predstavitev projekta »kulTura« - Tudi dediščina Jaske in Črnomlja je lahko 'cool'. Za vse.«, katerega vloga je bila odobrena v okviru Javnega razpisa za predložitev projektov Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška v obdobju 2014-2020. Projektni partnerji so Grad Jastrebarsko (vodilni partner), Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Občina Črnomelj, Razvojno informacijski center Bela krajina, Univerza v Ljubljani ter Libertas međunarodno sveučilište.

Projekt so predstavljale partnerske organizacije v projektu, in sicer gospa Petra Masnec iz Turističke zajednice grada Jastrebarskog, gradonačelnik Grada Jastrebarsko gospod Zvonimir Novosel, gospod Dimitrij Pur v vlogi Organa upravljanja PS Slovenija – Hrvaška, županja občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič, gospa Marija Prašin Kolbezen vodja projekta s strani občine Črnomelj, gospod Peter Črnič direktor Razvojnega centra Bela krajina in gospa Nina Hlebec projektna sodelavka iz Univerze v Ljubljani.

Grad Jastrebarsko in Občina Črnomelj sta že preko IPA projekta »Prebujena kulturna dediščina« začutila medsebojno povezanost in se izkazala z odličnim sodelovanjem. To sta želela ponoviti, zato se je preko spremljanja razpisov iskalo možnosti za nadaljnje urejanje in nadgradnjo ključnih točk v obeh mestih. V Črnomlju je to mestno jedro, v Jaski pa je območje gradu Erdody s spremljajočimi objekti in z obsežnimi parkovnimi površinami.

Vsak predstavnik partnerske organizacije je predstavil svojo vlogo v projektu. V okviru tega bodo v Črnomlju površine urejene v kombinaciji granitnih kock, granitnih plošč in asfalta, postavljene bo tudi nekaj urbane opreme. Objekte kulturne dediščine ob trasi kulTura, ki danes niso dostopni za invalide, se bo opremilo s premičnimi klančinami, urejen bo tudi dostop za invalide in vozičke iz glavne ulice na trg pred cerkvijo.


Projekt bo sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost projekta je 1.316.243,02 EUR, delež v projektu Občine Črnomelj pa znaša 472.050,50 EUR.

docOsnovni_podatki_projekta
docGRADIVO

 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.