Program aktivnosti v Evropskem tednu mobilnosti 2018

 • 31 Avgust 2018 |

Občina Črnomelj bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti in projekta Management mestnih središč – MMS v petek, dne 21.09.2018, na parkirišču pri Črnomaljskem gradu izvedela dogodek ''Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila''.

Vabljeni na aktivnosti, katere se bodo izvajale dopoldan med 10.00 in 11.00 uro ter popoldan med 16.00 in 20.00 uro. Ta dan bo zaradi izvedbe aktivnosti in varnosti udeležencev prireditve, za promet z motornimi vozili zaprto parkirišče pri Črnomaljskem gradu in del ulice Na utrdbah.

Program bo pester in zanimiv za mlado in staro. Na voljo bo veliko izobraževalnih stojnic, kjer boste lahko veliko izvedeli o pomenu gibanja, nevarnostih alkohola in »chatanja med vožnjo«, varne vožnje s kolesi, … Lahko se boste preizkusili v športnem plezanju, se sprehodili po sprehajalni poti ob Lahinji in se ob tem tudi kaj novega naučili, kot se tudi udeležili tečaja varne vožnje s kolesom. Otroci bodo lahko uživali ob cirkuških predstavitvah, se družili s klovneso Ančo pomarančo in si ogledali poučni predstavi »Cepetavček« in »Indijanci v deželi miru«. Ob tem bodo spoznali pomen medsebojnih odnosov, strpnosti in prijateljstva. Vse skupaj pa bo popestril kulturno zabavni program z Godbo Črnomelj, Viviano Kukar in Andrejem Bajukom ter glasbeno skupino Kvatropirci.

30.3.2017 je Občinski svet Občine Črnomelj na svoji 19. redni seji potrdil tudi Celostno prometno strategijo Občine Črnomelj z naslovom »Skupaj do privlačnega okolja in zadovoljne skupnosti« (CPS). Glede na akcijski načrt smo že realizirali nekaj ukrepov, nekaj pa jih je še v izvajanju:

 • pločnik od obvoznice Črnomelj skozi naselje Lokve,
  - stopnice pod OŠ Mirana Jarca Črnomelj,
  - pločnik in avtobusni postajališči na ulici Moše Pijade,
  - dodatna parkirna mesta na Majerju,
  - Sprehajalna pot ob Lahinji,
  - stojala za kolesa po mestu Črnomelj in v Dragatušu,
  - obnova ulice Mirana Jarca z vizualno ločitvijo površin za pešce od cestišča,
  - povezovalni hodnik med OŠ Milke Šobar Nataše in stavbo bivšega Dijaškega doma in
  - načrt šolskih poti OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

pdfProgram

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.