Občina Črnomelj podpira pobudo za ozelenitev Črnomlja

  • 01 Marec 2019 |

Spoštovani predstavniki gibanja za ozelenitev Črnomlja Urbano zelenje mesta Črnomelj,

spoštovani podporniki pobude in vsa ostala javnost,

hvala za vašo poslano zamisel. Vesel sem, da si želite aktivnega udejstvovanja pri urejanju okolja našega mesta. Res je, strinjam se z vami, Črnomelj moramo urediti tako, da bo zelen in obiskovalcem v navdih. Želim si prijetnega okolja za občane in vse, ki obiščejo naše mesto. Veseli me, da želite sodelovati pri nastajanju plana aktivnosti in verjamem, da bomo skupaj s konstruktivnim dialogom primerno ozelenitev tudi dosegli. V preteklih dneh ste predstavniki skupine Urbano zelenje mesta Črnomelj, že imeli sestanek z občinsko urbanistko in zastavili določena izhodišča. Občina pobudo ozelenitve podpira in prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi naredili naše mesto bolj zeleno.

Andrej Kavšek
župan občine Črnomelj

Na 29. občinskem otroškem parlamentu o šolstvu in šolskem sistemu

  • 01 Marec 2019 |

Petek, 1. marec - Danes je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal 29. občinski otroški parlament, ki so se ga udeležili učenci iz OŠ Vinica, OŠ Loka Črnomelj, OŠ Milke Šobar Nataše, OŠ Stari trg ob Kolpi, OŠ Mirana Jarca Črnomelj in OŠ Dragatuš. Župan je učence nagovoril in jih spodbudil k razpravi, ki je na letošnjem srečanju tekla o šolstvu in šolskem sistemu.

Letos je otroški parlament koordiniral učenec OŠ Loka Michel Horn, zbrane pa je poleg župana nagovorila še predsednica DPM Črnomelj Sonja Strgar. Za regijski otroški parlament, ki bo v Novem mestu 19. 3. 2019 so bili izbrani:

- Michel Horn, OŠ Loka Črnomelj
- Marko Mikunovič, OŠ Loka Črnomelj
- Jan Škof, OŠ Mirana Jarca Črnomelj
- Alja Ivančevič, OŠ Milke Šobar Nataše

Razprava je bila pestra in učenci so župana seznanili tako s svojimi idejami o izboljšavah šolskega sistema kot z željami izboljšav za svojo šolo.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.