Najuspešnejši devetošolci pri županu

  • 12 Junij 2019 |

Sreda, 12. junij - Župan Andrej Kavšek je v prostorih Občine Črnomelj sprejel najuspešnejše devetošolce vseh osnovnih šol v Občini Črnomelj. Ti so od župana prejeli manjšo pozornost ob zaključku osnovnega šolanja in obilo nasvetov tako na šolskem kot tudi na osebnem področju. Župan jim je še čestital in se jim tudi zahvalil za njihov trud ter zaželel obilo uspehov tudi v srednješolskih dneh.

SPOROČILO ZA JAVNOST - Neurje s točo

  • 12 Junij 2019 |

pdfSPOROČILO ZA JAVNOST

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

včeraj smo podoživeli ponovitev lanske katastrofe, česar si resnično nismo želeli. Temen oblak je šel čez občino Črnomelj in kljub napovedim, smo upali da se najhujše ne bo zgodilo. Neurje s točo je zajelo naselja Kovača vas, Močile, Dolenja Podgora, Gorenja Podgora, Zagozdac, Prelesje, Deskova vas, Stari trg ob Kolpi. Na teren so bili takoj napoteni gasilci iz vseh 27-ih prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze Črnomelj, vodenje intervencije pa je prevzelo poveljstvo Gasilske zveze Črnomelj. V intervenciji je sodelovalo 188 gasilcev, ki so posredovali na 55 objektih. S strani poveljnika Štaba Civilne zaščite občine Črnomelj so bili za zagotavljanje potrebnih materialnih sredstev aktivirani tudi pogodbeni izvajalci Civilne zaščite občine Črnomelj.

Gasilci so zopet dokazali svojo slogo in pripravljenost pomagati sočloveku. Takoj včeraj so brez pomislekov odhiteli v Stari trg ob Kolpi in pomagali ljudem v stiski. Pomagali so marsikateremu občanu, ki sam ni mogel in znova dokazali, da imate izjemno veliko srce. Spoštovani gasilci, poklon in velika zahvala!

Intervencija se je danes zgodaj zjutraj zaključila, danes se nadaljuje pregled in ocena škode na območju, ki ga je zajela toča.

Črnomelj, 12. 6. 2019

Župan
Andrej Kavšek

Foto: M. M.

Župan sprejel še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcev

  • 10 Junij 2019 |

Ponedeljek, 10. junij - Župan Andrej Kavšek je v sejni sobi občine Črnomelj sprejel še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcev, ki so jo sestavljali učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi in Glasbena šola Črnomelj. Tudi tej skupini je župan čestital za dosežke in jim zaželel obilo zabave med zasluženimi počitnicami.


Skupino osnovnošolcev so spremljali tudi mentorji, ki so nadobudneže ob uspehih spodbujali, jih usmerjali in spremljali.

Župan sprejel prvo skupino najuspešnejših osnovnošolcev v občini

  • 07 Junij 2019 |

Petek, 7. junij - Župan Andrej Kavšek je danes v prostorih občine sprejel prvo skupino najuspešnejših osnovnošolcev v občini, in sicer ti so bili iz OŠ Loka, OŠ Milke Šobar Nataše in OŠ Vinica. Župan je osnovnošolcem poleg čestitk za uspešnost položil na srce, da jih čakajo zaslužene počitnice, ki naj jih dodobra izkoristijo in v njih tudi uživajo.

Skupino osnovnošolcev so spremljali tudi mentorji, ki so nadobudneže ob uspehih spodbujali, jih usmerjali in spremljali.

Drugo skupino bo župan sprejel v ponedeljek.

Podpisana pogodba za izgradnjo kanalizacije Vinica – Drenovec

  • 05 Junij 2019 |

Sreda, 5. junij  – Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević sta podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega sistema Vinica – Drenovec. Gre za pomemben projekt, ki bo prispeval h kakovosti življenja tamkajšnjih prebivalcev. Gradbena dela naj bi se začela že v tem mesecu in zaključila najkasneje do 31. 10. 2019.

Izgradnja novega kanalizacijskega sistema za odvajanje komunalnih odpadnih voda iz večjega oz. strnjenega dela naselja Drenovec in dela naselja Vinica obsega cca 1.940 m gravitacijskih kanalov (15 kanalov) in cca 405 m tlačnih vodov ter tri črpališča (ČRP 3, ČRP5 in ČRP 7).

Vrednost gradbene pogodbe znaša 420.433,12 EUR brez DDV.

Investicija se bo financirala iz proračuna Republike Slovenije (21. člen ZFO-1) v višini 351.287,00 EUR, preostali del pa iz proračuna občine Črnomelj.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.