Obvestilo - vodovod Pobrežje

  • 16 September 2019 |

Spoštovane občanke in občani, krajani in krajanke KS Adlešiči, 

obveščamo vas, da se je pričela izgradnja vodovoda za naselje Pobrežje, ki je predviden od konca naselja Purga do gradu Pobrežje ter do pristave ob reki Kolpi v skupni dolžini 1 km. 

Dela po gradbeni pogodbi izvaja JP Komunala Črnomelj d.o.o., podizvajalec zemeljskih in gradbenih del je Teleg-M d.o.o. iz Ljubljane, nadzor pa bo opravljalo podjetje MARKUS Marko Stopar s.p.

Vsa dela bodo predvidoma zaključena v novembru 2019.

V času izvajanja del bo prišlo do motenj v odvijanju prometa in uporabi zemljišč. Vse prizadete prosimo za potrpežljivost, skupaj se bomo trudili, da bo ovir čim manj. O posameznih zaporah cest bo izvajalec objavil obvestila posebej tri dni pred postavitvijo zapore.

pdfPregledna situacija vodovoda 

Nagovor župana ob Evropskem tednu mobilnosti 2019

  • 16 September 2019 |

Spoštovane občanke in občani Občine Črnomelj,

Občina Črnomelj letos že 5. organizira aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki kakor vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Gremo peš!«, ki nam sporoča, da če so naše ulice polne pločevine je posledično tudi naš zrak onesnažen. Vsak posameznik lahko prispeva k zmanjšanju izpušnih plinov, poleg tega pa še prihrani denar, diha čistejši zrak in naredi veliko za svoje zdravje.

Zatorej vas pozivam, da vsaj enkrat na dan pustite avto doma in se sprehodite do službe, trgovine ali šole. Danes je telesno premalo dejavnih več kot 30 odstotkov odraslih v Evropski uniji. Z vsaj pol ure hoje dnevno lahko v svojem življenju spremenimo veliko in s tem zmanjšamo čezmerno telesno težo, katero ima v Sloveniji skoraj 50 odstotkov žensk in skoraj 70 odstotkov moških.

ETM je odlična priložnost za ozaveščanje vseh nas o izzivih, s katerimi se soočamo za spreminjanje vedenja in za doseganje napredka na področju bolj trajnostnih načinov potovanja.

Pridružite se nam na dogodku »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila«, ki bo v petek 20.9.2019 na parkirišču pri Črnomaljskem gradu, kjer se boste lahko družili, igrali in se izobraževali.

pdfNAGOVOR ŽUPANA

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.