Obvestilo - vodovod Pobrežje

  • 16 September 2019 |

Spoštovane občanke in občani, krajani in krajanke KS Adlešiči, 

obveščamo vas, da se je pričela izgradnja vodovoda za naselje Pobrežje, ki je predviden od konca naselja Purga do gradu Pobrežje ter do pristave ob reki Kolpi v skupni dolžini 1 km. 

Dela po gradbeni pogodbi izvaja JP Komunala Črnomelj d.o.o., podizvajalec zemeljskih in gradbenih del je Teleg-M d.o.o. iz Ljubljane, nadzor pa bo opravljalo podjetje MARKUS Marko Stopar s.p.

Vsa dela bodo predvidoma zaključena v novembru 2019.

V času izvajanja del bo prišlo do motenj v odvijanju prometa in uporabi zemljišč. Vse prizadete prosimo za potrpežljivost, skupaj se bomo trudili, da bo ovir čim manj. O posameznih zaporah cest bo izvajalec objavil obvestila posebej tri dni pred postavitvijo zapore.

pdfPregledna situacija vodovoda 

Nagovor župana ob Evropskem tednu mobilnosti 2019

  • 16 September 2019 |

Spoštovane občanke in občani Občine Črnomelj,

Občina Črnomelj letos že 5. organizira aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki kakor vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Gremo peš!«, ki nam sporoča, da če so naše ulice polne pločevine je posledično tudi naš zrak onesnažen. Vsak posameznik lahko prispeva k zmanjšanju izpušnih plinov, poleg tega pa še prihrani denar, diha čistejši zrak in naredi veliko za svoje zdravje.

Zatorej vas pozivam, da vsaj enkrat na dan pustite avto doma in se sprehodite do službe, trgovine ali šole. Danes je telesno premalo dejavnih več kot 30 odstotkov odraslih v Evropski uniji. Z vsaj pol ure hoje dnevno lahko v svojem življenju spremenimo veliko in s tem zmanjšamo čezmerno telesno težo, katero ima v Sloveniji skoraj 50 odstotkov žensk in skoraj 70 odstotkov moških.

ETM je odlična priložnost za ozaveščanje vseh nas o izzivih, s katerimi se soočamo za spreminjanje vedenja in za doseganje napredka na področju bolj trajnostnih načinov potovanja.

Pridružite se nam na dogodku »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila«, ki bo v petek 20.9.2019 na parkirišču pri Črnomaljskem gradu, kjer se boste lahko družili, igrali in se izobraževali.

pdfNAGOVOR ŽUPANA

SPOT Svetovanje za jugovzhodna Slovenijo: Vabilo na usposabljanje s področja poslovne komunikacije in osebnostne rasti

  • 09 September 2019 |

Ali veste, da najbolj učinkoviti in uspešni ljudje VELIKO POZORNOSTI posvečajo razvoju svojih komunikacijskih veščin in empatije? In ali se zavedate, da splošne veščine komuniciranja NE DELUJEJO vedno pri vseh ljudeh? Spoznajte svojo prirojeno naravo (barvo) osebnosti, prilagodite svojo komunikacijo in spoznajte kako JE in kako NI priporočljivo komunicirati z ljudmi okoli sebe glede na njihov tip osebnosti. Naučite se komunicirati tako, da vas bodo drugi RAZUMELI!

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi na 12-urno brezplačno interaktivno usposabljanje
s področja poslovne komunikacije in osebnostne rasti

KAKOVOST VAŠE KOMUNIKACIJE DOLOČA KAKOVOST VAŠEGA USPEHA V POSLU

KDAJ: V torek, 24. 9. 2019, in v četrtek, 26. 9. 2019, od 10.00 do 15.00 ure.
KJE: V Start up sobi Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.
ZA KOGA: Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom, mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem ter njihovim zaposlenim, ki delajo z ljudmi (vodje, prodajalci, pogajalci, lobisti, svetovalci…) in jih zanima osebnostna rast, čustvena inteligenca in zreli ter razumevajoči medsebojni odnosi.

PROGRAM: torek, 24. 9. 2019 – Razvoj osebnih veščin
 izpolnitev hitrega osebnostnega testa in spoznavanje SVOJE prirojene narave osebnosti
 podrobno spoznavanje osnovnih tipov osebnosti ljudi, s katerimi se srečujemo pri vsakodnevnem delu, v poslu in komunikaciji:
 kako jih najhitreje prepoznamo v praksi,
 katere so njihove prirojene vrline in šibkosti,
 katere so njihove temeljne čustvene potrebe (osebno in poslovno),
 kakšen je njihov prirojeni način vedenja,
 s kakšnimi ljudmi radi sodelujejo in kateri ljudje jih spravljajo v stres,
 kako se odzivajo, ko njihove čustvene potrebe niso izpolnjene (jih ne razumemo) – ko nastane konflikt.
 na katera vsa področja v življenju vpliva naš prirojeni tip osebnosti ter kako se to kaže v poslu in pri komunikaciji
 kaj lahko in česa ne moremo pričakovati od sebi drugačnega tipa osebnosti človeka (sodelavca, kupca, poslovnega partnerja,…)

četrtek, 26.9.2019 – Poslovna komunikacija, prodaja
 spoznavanje zakonitosti učinkovite osebne in pisne poslovne komunikacije:
 sestanki, pisanje ponudb, e-mail komunikacija, komunikacija preko telefona
 ozaveščanje razlik pri komunikaciji z različnimi tipi osebnosti kupcev, poslovnih partnerjev,…
 zakaj so nekateri ljudje glede na naravo osebnosti bolj konfliktni in drugi manj in kako reševati konflikte (nerazumevanje potreb)
 sodelovanje in komunikacija s »težavnimi« ljudmi

 Udeleženci izobraževanja boste spoznali uporabno vrednost poznavanja psihologije odnosov in kako le ta vpliva na naše življenje, posel, motivacijo, komunikacijo in odločitve, ki jih sprejemamo. Razumeli boste, zakaj so nekateri ljudje glede na naravo osebnosti bolj konfliktni in drugi manj, kako reševati konflikte in si znižali stopnjo stresa pri sodelovanju in komunikaciji s težavnimi ljudmi. Izvedeli boste, kako z zrelo in ciljno usmerjeno komunikacijo dosegati večje uspehe na področju prodaje, biti učinkovitejši pri pogajanjih, hitrejši v doseganju ciljev ter doseči večji pozitivni vpliv pri vodenju. Na poslovne in zasebne odnose boste začeli gledati z večjo mero tolerance in medsebojnega razumevanja in empatije.

IZVAJALKA: Anja Žagar, podjetnica (Valentia d.o.o.), predavateljica in coachinja
 11 let izkušenj, 225 izvedenih delavnic, 3.350 zadovoljnih udeležencev, 45 zadovoljnih naroč-nikov
 podjetniške reference: mentoriranje podjetnic (SPIRIT, 2019), usposabljanje za mlade podjetnike (2018-2019) – predavanja, delavnice in mentoriranje, Podjetnost je ženskega spola (2016-2018), vodenje podjetniških delavnic, svetovanj in mentoriranj v sklopu Podjetniškega centra Zaupam vase (2011 - )…
 korporativne reference: Mercator, d.d., Sparkasse Banka, Zdravniška zbornica Slovenije – ZZS, SPIRIT Slovenija, Ekonomska fakulteta, Ljubljana, Podjetniško – trgovska zbornica Ljubljana (GZS), ORO ORODJARNA d.o.o., Območno obrtna zbornica Trebnje, Območno obrtna zbornica Sežana…
 avtorica številnih člankov na temo podjetništva, prodaje, vodenja in osebnostne rasti
 diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani, šolanje na TBA v Kanadi na področju mednarod-ne poslovne kulture
 rdeča nit njenih delavnic je poznavanje orodij za delo z ljudmi na podlagi poznavanja njihovih prirojenih vrlin, talentov in šibkosti – njihovega tipa osebnosti

PRIJAVA: Število udeležencev na delavnici je omejeno na 16, zato pohitite s prijavami. Prijavite se do ponedeljka, 23. septembra 2019. Prijavite se TUKAJ.
DODATNE INFORMACIJE: Darja Smiljić, tel. 040 197 264, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Športno - dobrodelni projekt: Okrog Slovenije 2019 - za male viteze

  • 04 September 2019 |

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje. Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh.

Namen projekta: Prvenstveni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez. Zbirajo se kot:

• donacije podjetij

• prostovoljni prispevki/donacije posameznikov/organizacij

• SMS donacije z geslom VITEZ ali VITEZ5 na 1919. Vse donacije in/ali prostovoljni prispevki se nakazujejo na TRR račun ustanove, evidentirajo se z donacijsko pogodbo.

Namen tekača je tudi pustiti sporočilo:

• osveščanja in zavedanja o bolezni rak (predvsem osveščanje o prisotnosti bolezni v okolju) in zavedanja pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo.

Več o dobrodelnem projektu TUKAJ

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.