Glasujte za projekt HITRO za najboljši EU projekt čezmejnega sodelovanja

  • 13 Oktober 2020 |

Hitro EU interreg

Bližamo se težko pričakovanemu finalu izbora najboljšega evropskega čezmejnega projekta tega leta (Grand finale Interreg 30 Years Project Slam),

 ki bo jutri, 14. 10. 2020, od 14.30 do 16.00.

Prenos dogodka bo potekal preko Facebook strani organizacije INTERACT - https://www.facebook.com/InteractEU

Glejte in glasujte za projekt Hitro!(Registracija na Facebooku ni potrebna)

Glasovanje bo potekalo po sistemu https://www.menti.comPo predstavitvi vseh projektov, bodo organizatorji objavili številko za sistem glasovanja menti, ki jo vnesete na spletno mesto menti in glasujete. Glasovali bomo lahko le 2 minuti, zato bodimo HITRI!

Skupni izzivi na čezmejnem področju, s katerimi se srečujemo projektni partnerji (Grad Duga Resa, Občina Črnomelj, Gasilska zveza Črnomelj in Vatrogasna zajednica grada Duge Rese), so varnostni izzivi v primeru naravnih in drugih nesreč zaradi vse večje izpostavljenost poplavam in potresom. Ključna ideja projekta "HITRO - Skupna čezmejna operativna enota zaščite in reševanja" je vzpostavitev in opremljenost čezmejne operativne enote, ki bo v primeru katastrofalnega dogodka pripravljena, da se odzove in ublaži posledice nesreče. V ta namen smo iz sredstev projekta nabavili specialno gasilsko opremo in izvedli dodatna usposabljanja 40-tih članov enote (20 iz Slovenije in 20 iz Hrvaške) na področjih nudenja prve pomoči, reševanja iz ruševin in reševanja ob poplavah. Izvedli bomo še štiri reševalne vaje za prikaz pridobljenih znanj ostalim članom enot sistema civilne zaščite. Druga pomembna komponenta projekta je ozaveščanje in izobraževanje prebivalcev o načinu obnašanja v kriznih razmerah in spodbujanju odgovornega ravnanja v okolju. Pripravili bomo webinarje ter brošure za otroke in odrasle o ravnanju v primeru naravnih in drugih nesreč, da bodo lokalni prebivalci pripravljeni na izredne razmere.

Oglejte si natečajni video projekta:

https://www.facebook.com/InteractEU/posts/10158662212111165

Več o projektu in tekmovanju:

Projekt HITRO Skupna čezmejna operativna enota zaščite in reševanja je na tekmovanju „Interreg 30 Years Project Slam“, ki ga organizira Evropska komisija ob podpori INTERACT-a, uvrščen med 6 najboljših evropskih projektnih zgodb o čezmejnem sodelovanju med državami EU. Na tematskem področju "Neighbour cohesion / Vsi imamo soseda"  je eden izmed dveh projektov, ki bo imel čast predstaviti sebe in svoj Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014-2020 na Grand Finale-u “Interreg 30 years Project Slam” (http://www.interact-eu.net/#o=news/interreg-30-years-project-slam-6-finalists) na 18. Evropskem tednu regij in mest v letu 2020 (#EURegionsWeek).

 V tem letu se obeležuje 30 let od pričetka izvajanja programa evropskega teritorialnega sodelovanja oziroma programa Interreg. Interreg programi so pobude, ki so namenjene pomoči evropskim regijam pri iskanju skupnih gospodarskih, okoljskih, socialnih in kulturnih izzivov v EU. Tisoči tako financiranih projektov iz EU pomagajo pri premagovanju omejitev in ovir zaradi mej. V počastitev 30 letnice programa Interreg, Evropska komisija in organizacija INTERACT prirejata več dogodkov čez celo leto. „Interreg 30 years Project Slam“ je eden od teh dogodkov – omenjeno tekmovanje ima zaključno prireditev na Evropskem tednu regiji in mest  #EURegionsWeek, ki je največji dogodek, posvečen regionalni politiki, ki se vsako leto izvaja v Bruslju. Letošnji dogodek bo zaradi pandemije COVID-19 žal izveden samo digitalno .

Glasujmo za slovensko-hrvaški projekt HITRO in pokažimo Evropi, da na našem obmejnem območju dobro sodelujemo!

Občina Črnomelj in Gasilska zveza Črnomelj

Obvestilo o organizaciji dela Občinske uprave občine Črnomelj

  • 13 Oktober 2020 |

Spoštovani,

glede na poslabšano epidemiološko sliko in povečano število okužb na območju naše občine, Občinska uprava Občine Črnomelj z današnjim dnem, 13. oktobrom 2020, prehaja na način dela v TIMIH, ki so oblikovani tako, da se zaposleni v istih pisarnah razdeljeni v dve skupini, v tim 1 in tim 2. Tako se v prostorih občinske uprave istočasno nahaja polovica zaposlenih, druga polovica pa je na delu od doma. Skupini se vsak četrtek zamenjata. Taka organizacija dela nam omogoča nemoteno izvajanje vseh nalog občinske uprave tudi v primeru morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 ali odrejeno karanteno.

Že od 28. septembra 2020 pa je v veljavi omejeno uradovanje v prostorih Občine Črnomelj, kar pomeni, da se vse zadeve lahko urejajo samo s predhodnim dogovorom z uslužbencem, ki ga stranka potrebuje. Vloge se lahko oddajo v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo. Plačevanje v sprejemni pisarni pa je omogočeno samo preko elektronskega bančništva.

Občinska uprava je še vedno dosegljiva preko telefona 07 306 11 00 in elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prosimo za strpnost in razumevanje. Upoštevajmo vse sprejete ukrepe in že znana priporočila za preprečitev širjenja okužb z virusom SARS CoV-2.

Ravnajmo odgovorno in ostanimo zdravi.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.