Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 23. 10. 2020

  • 23 Oktober 2020 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

verjetno so med vami zelo redki, ki ne bi v tem obdobju pozorno spremljali obvestil medijev o trenutnem stanju glede okužbe s korona virusom. Žal je število okuženih tako naraslo, da je bila 19. oktobra 2020 ponovno razglašena epidemija. To je resen alarm, da sedaj ni čas za takšne in drugačne razprave o vseh ukrepih ter priporočilih, ampak je čas, da le-te resnično dosledno upoštevamo. Zbiranje ljudi je začasno prepovedano oziroma je omejeno na šest oseb, omejeno pa je tudi gibanje med 21. in 6. uro. S ponedeljkom zapirajo vrata vrtci, medtem ko bodo šolarji imeli takoimenovane krompirjeve počitnice.

Tudi stanje v občini Črnomelj je izredno resno, saj število okužb narašča. Trenutno je 47 aktivno okuženih oseb. Virus se hitro širi, zato bodimo še posebej previdni in kolikor je to le mogoče – ostanimo doma!

S Štabom Civilne zaščite občine Črnomelj sem v konstantni komunikaciji in trenutno aktivnosti potekajo kakor načrtovano. Zbirajo se potrebe po zaščitni opremi v javnih zavodih, ki bo dostavljena naslednji teden. Trenutno se išče še ustrezna rešitev za postavitev nadstreška pred kontejnerji za obravnavo bolnikov s sumom na okužbo pri ZD Črnomelj. Ovire rešujemo sproti in skupaj, tako da verjamem, da bodo kmalu rešene.

Ponovno smo objavili številke za pomoč občanom, ki so namenjene starejšim, bolnim in invalidnim osebam. Pozivam vas, da ste solidarni in ponudite pomoč osebam, za katere opazite, da jo potrebujejo. Zavedajmo se, da razmere v katerih smo se znašli, niso lahke, še posebej za določene poklice in dejavnosti. Prav zato je izrednega pomena, da si pomagamo po najboljših močeh. S tem namenom smo objavili tudi seznam lokalnih ponudnikov hrane in seznam gostincev, ki v teh razmerah ponujajo dostavo hrane oziroma delujejo pod sistemom »to-go«. Seznami niso končni in jih bomo sproti dopolnjevali.

Ne morem mimo pohvale iz izrazov neizmernega spoštovanja ter hvaležnosti do naših zdravstvenih delavcev. Osebje ZD Črnomelj in DSO Črnomelj je pokazalo izjemno profesionalnost, solidarnost in moč. Sploh si ne morem predstavljati, kakšno obdobje preživljajo, vem le, da paciente in stanovalce oskrbujejo nesebično in strokovno, kar resnično dokazuje, da so veliki ljudje. Tisti, ki nimamo bližnjih oseb, ki delajo v zdravstvu, se ne zavedamo naporov, tako psihičnih kot fizičnih, ki jih doživljajo, zato vzemimo tudi to v obzir.

Spoštovani,

še enkrat vse pozivam, da smo odgovorni in da dosledno upoštevamo vse ukrepe. Pazite nase in svoje najbližje ter ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Andrej Kavšek, župan

Podpora lastnikom gostinskih obratov in ostalim ponudnikom hrane na območju občine Črnomelj

  • 23 Oktober 2020 |

Z namenom omilitve negativnih posledic zaprtja gostinskih lokalov zaradi epidemije novega koronavirusa (Covid-19), Občina Črnomelj objavlja seznam gostinskih lokalov, t.i. »to go« ponudnikov, pri katerih je mogoče hrano in/ali napitke naročiti in jih potem osebno prevzeti.

Zavedamo se, da razmere, v katerih smo se znašli niso lahke, zlasti ne za določene poklice in dejavnosti. S tega stališča je pomembno, da v takih časih sodelujemo in si pomagamo po najboljših močeh.

Glede na navedeno vabimo vse zainteresirane gostince in ostale ponudnike hrane, ki želite, da vas uvrstimo na omenjeni seznam, da nam sporočite informacije o svoji ponudbi na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , lahko pa nas pokličete tudi po telefonu 07/30-61-122 (Tanja Peteh)

Za vpis potrebujemo naziv in naslov ponudnika, telefonsko številko in/ali e-naslov za naročanje, spletno ali facebook stran s ponudbo in cenikom hrane ter vrsto prevzema hrane in/ali napitkov.
Seznam ni dokončen in ga bomo sproti dopolnjevali.

Od 23.10.2020 velja, da je izvajanje storitev dostave jedi in pijač, dovoljeno tudi med 21. in 6. uro.

pdfSEZNAM

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.