Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 30. 10. 2020

  • 30 Oktober 2020 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

število okuženih vztrajno narašča in kot kaže bo tako tudi v naslednjem tednu. Do danes imamo v občini 96 aktivno okuženih oseb. Prepričan sem, da lani ta čas nismo pričakovali takšnega leta, tudi ob začetku širjenja virusa po svetu ne. Vendar virus je tu, pri nas, in hitro se širi. Več kot to, da smo previdni in spoštujemo ukrepe ter priporočila, ne moremo narediti. Uspešnost ukrepov pa je zdaj resnično odvisna od vsakega posameznika posebej. Trenutni protikoronski ukrepi so podaljšani za en teden in prav je, da jih spoštujemo.

Pozivam vas, da letos dan spomina na mrtve preživite doma in ne hodite po grobovih, če to ni nujno. Epidemiološka situacija je slaba in pomembno je, da ne hodimo okoli. Prepovedano je tudi prehajanje med občinami, z določenimi izjemami, pa vendar, če je le možno ostanite doma. Verjamem, da je ogromno stvari, ki ste jih vedno želeli narediti in jih zaradi prehitrega tempa življenja nikoli niste. Preberite kakšno knjigo, družite se s svojimi najbližjimi, uživajte v glasbi, filmih in nenazadnje umirite se, najdite svoj mir.

Kot državljanom Republike Slovenije vam čestitam za jutrišnji dan reformacije, ki ga v Sloveniji praznujemo kot spomin na versko, politično in kulturno gibanje v 16. stoletju. Hkrati pa z njim obeležujemo tudi rojstvo slovenskega knjižnega jezika, zato morda ta vikend namesto, da greste od doma, raje ostanete doma in preberete kakšno slovensko knjigo.

Zaposlenim in stanovalcem v DSO Črnomelj želim, da ostanejo močni in da čim prej obvladajo in premagajo okužbe, zaposlenim v ZD Črnomelj pa obilo potrpežljivosti ob tako spremenjenih in oteženih pogojih dela. Vem da boste storili prav vse, da nudite strokovno, in tudi čustveno podporo vsem, ki potrebujejo vašo pomoč.

Skupaj bomo zmogli premagati tudi virus, vendar še enkrat, od vsakega posameznika je odvisno spoštovanje ukrepov. In več nas bo to delalo, večji bo učinek.

Pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Andrej Kavšek, župan

Ob dnevu spomina na mrtve

  • 30 Oktober 2020 |

Petek, 30. oktober - Župan Andrej Kavšek se je skupaj z županjo občine Semič, Polono Kambič, in županom občine Metlika, Darkom Zevnikom, pri spomeniku na Gornjih Lazah poklonil Prvi belokranjski četi in ob spomeniku NOB na Gričku 1250 padlim žrtvam fašističnega nasilja med drugo svetovno vojno v Beli krajini. Zaradi slabe epidemiološke situacije so namreč komemoracije ob dnevu spomina na mrtve letos odpadle.

Župan in direktorica OU Danijela Nedič Orešič sta ob dnevu spomina na mrtve v Črnomlju obiskala še spomenik padlim Belokranjcem v prvi svetovni vojni Človek glej pri OŠ Mirana Jarca Črnomelj, spomenik narodnemu heroju Janku Starihi, doprsne kipe belokranjskih narodnih herojev na Kulturnem domu Črnomelj in ostale spominske lokacije v Črnomlju.

Foto: fotarhiv Občine Črnomelj 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.