Obnovljena brv čez Dobličico v ulici Kočevje (proti Kanižarici)

  • 07 Oktober 2020 |

Sreda, 7. oktober - Občina Črnomelj je julija letos pričela z obnovo dotrajanega lesenega mostu (brvi) čez Dobličico v ulici Kočevje (proti Kanižarici). Dela so trajala od julija do oktobra, investicija, ki je šla v celoti iz občinskega proračuna, pa je znašala dobrih 26.870 EUR.

Izvedla se je demontaža kompletne pohodne konstrukcije in čiščenje kovinske konstrukcije z brušenjem ter barvanjem s temeljnim in zaščitnim premazom. Postavila se je lesena (hrastova) pohodna površina.

Dela je izvedlo podjetje Mirabilis d.o.o. iz Semiča, gradbeni nadzor je opravljalo podjetje Ambiens d.o.o. iz Črnomlja, varnostni načrt ter koordiniranje na gradbišču pa podjetje Renova d.o.o. iz Novega mesta.

Otvoritev, ki je bila predvidena za ponedeljek, 12. 10. 2020, je zaradi zaradi ukrepov in trenutnih razmer odpovedana.

Uporabnikom mostu želimo varno in prijetno uporabo.

Štab Civilne zaščite občine Črnomelj poziva k upoštevanju ukrepov

  • 07 Oktober 2020 |

Glede na poslabšano epidemiološko sliko v Republiki Sloveniji, štab CZ občine Črnomelj poziva občane, da upoštevajo vse sprejete ukrepe za preprečitev širjenja okužb z virusom SARS CoV-2. V občini Črnomelj je trenutno 1 aktiven primer okužbe z virusom, kar je vzpodbudno. Vendar nas ta podatek ne sme zavesti, saj se lahko stanje ob neupoštevanju sprejetih ukrepov v nekaj dneh zelo poslabša.

Še naprej moramo upoštevati predvsem naslednja priporočila in ukrepe:

• Nošenje obrazne maske v javnih prostorih (trgovine, banke, uradi …).
• Razkuževanje rok ob vstopu v javne prostore (trgovine, banke, uradi …).
• Upoštevanje varnostne razdalje min 1,5m
• Priporočila stroke, da se vse ne nujne prireditve, dogodke in potovanja preloži na kasnejše termine, ko bo epidemiološka slika bolj ugodna oziroma, da se ob njihovi organizaciji dosledno upošteva navodila NIJZ in veljavne odloke.

Spremljajte medije, ki sprotno poročajo o aktualnostih povezanimi s širjenjem okužb z virusom SARS CoV-2 in o novo sprejetih ukrepih za preprečevanje širjenja okužbe.

Z odgovornim vedenjem lahko preprečimo potencialna žarišča okužb v naši občini.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.