Vabilo na javno predstavitev Idejne zasnove ureditve Jurjevanjske drage

  • 11 November 2020 |

Spoštovane občanke in občani,

vabimo vas na javno predstavitev Idejne zasnove ureditve Jurjevanjske drage. Idejno zasnovo (IDZ) je na osnovi naročila in projektne naloge Občine Črnomelj izdelal izbran izvajalec podjetje BAZAARHITEKTURA d.o.o.. Idejno zasnovo bo predstavil dr. Tomaž Slak, u.d.i.a., ki je leta 2016 vodil Urbanistično arhitekturno delavnico »Območje urejanja Jurjevanjske drage v Črnomlju« s študenti Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Takrat je nastala publikacija z različnimi vizijami ureditve Jurjevanjske drage, ki je bila tudi osnova za pripravo Idejne zasnove. Dostop do publikacije je na spletni strani Občine Črnomelj na naslednji povezavi:
https://issuu.com/t.slak/docs/jurjevanjska_draga_fa_mmm

Pri izdelavi IDZ je bilo upoštevano tudi mnenje večine, ki je izpolnila anketni vprašalnik na temo, kakšno Jurjevanjsko drago si želimo. Anketa je bila izvajana v času Jurjevanja v letu 2019.

Javna predstavitev bo v ponedeljek, 16.11.2020 ob 10.00 uri. Zaradi trenutnih aktualnih razmer bo predstavitev potekala preko aplikacije ZOOM.

Vabimo vas, da sodelujete pri javni predstavitvi idejne zasnove s klikom na spodnjo povezavo:

Topic: Javna predstavitev idejne zasnove ureditve Jurjevanjske drage

https://uni-lj-si.zoom.us/j/95521392679

Meeting ID: 955 2139 2679

Idejna zasnova je prikaz predloga ureditve območja Jurjevanjske drage v prireditveni večnamenski prostor, ki bi skozi vse leto Črnomaljcem in drugim obiskovalcem nudil urejen prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa ob spremljanju raznih prireditev in dogodkov. Pred začetkom naročila projekta za samo izvedbo želimo z idejno zasnovo seznaniti širšo javnost v občini Črnomelj, z namenom, da pridobimo povratno informacijo ali podan predlog ustreza večini uporabnikov oz. potencialnim uporabnikom Jurjevanjske ali pa je potrebno posamezne predloge ureditev še kaj uskladiti in prilagoditi različnim potrebam uporabe tega javnega prostora.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.