V okviru praznika občine Črnomelj podelili najvišja priznanja

  • 19 Februar 2020 |

Sreda, 19. februar - V Kulturnem domu Črnomelj smo včeraj z osrednjo proslavo obeležili današnji praznik občine Črnomelj. Župan Andrej Kavšek je podelil priznanja občine, od katerih je najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj prejela profesorica Marija Jelenič. Diplomo občine sta prejela poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj in Športno društvo Butoraj, ki ga predstavlja Janez Perušič. Športnik 2019 leta je postal Andraž Cimerman, športnica leta 2019 Iva Simčič in športni kolektiv leta 2019 plesna skupina Destiny's Child.

Slavnostni govornik na proslavi je bil župan Andrej Kavšek, ki je v svojem govoru izpostavil, da želi, da so projekti, ki se jih s sodelavci loteva narejeni kvalitetno in cenovno sprejemljivo, kar pa zahteva svoj čas. Predstavil je več projektov, ki se trenutno izvajajo in izpostavil nekatere v pripravi. Župan je iskreno čestital tudi nagrajencem, ki so prejeli priznanja občine.

Najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj je prejela profesorica Marija Jelenič, ki je močno prispevala k napredku, ugledu in uspehu občine na področju vzgoje in izobraževanja ter drugih zadev javnega pomena za mesto Črnomelj v devetdesetih letih svojega življenja, ki jih je praznovala letos.
Diplomo občine Črnomelj je prejel poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj za vzpodbudno in aktivno delo na področju razvoja gasilstva in civilne zaščite na območju občine Črnomelj. Diplomo je prejelo tudi Športno društvo Butoraj za dolgoletno in aktivno delo, prispevek k širši razpoznavnosti občine in spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa ter medgeneracijskega druženja. Diplomo je v imenu društva prevzel Janez Perušič.

Športnik leta 2019 je postal državni prvak v ulični košarki Andraž Cimerman, športnica leta 2019 Iva Simčič, ki trenira ju-jitsu in je v preteklem letu dosegla vrsto izjemnih dosežkov, športni kolektiv leta 2019 pa plesna skupina Destiny's Child, v kateri plešejo mladi nadobudni belokranjski plesalci.
Za kulturni program je poskrbel ZIK Črnomelj, za katerega je scenarij napisala Nastasja Schweiger izvedli pa so ga člani ZIK Teatra. Z glasbo je prireditev popestrila zasedba v sestavi: Marko Simčič, Jan Gašperič, Jurij Ivanušič, Mateo Spahić, Andrej Kmetič in Tina Kocjan. Program je povezoval Rok Babič.

V sklopu praznika je Občina Črnomelj občanom podarila predstavo Županova Micka v izvedbi SNG Drama Ljubljana, ki bo danes ob 19.00 v Kulturnem domu Črnomelj.

Foto: Jani Pavlin

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.