Nizozemski veleposlanik na obisku v občini Črnomelj

  • 27 Julij 2020 |

Ponedeljek, 27. julij - V občini Črnomelj je danes na obisku veleposlanik Kraljevine Nizozemske, Nj. Eks. g Marco Hennis. Sprejela sta ga župan Andrej Kavšek in direktorica občinske uprave Danijela Nedič Orešič, ki sta mu predstavila občino in njene turistične znamenitosti.

Veleposlanik si bo v sklopu obiska ogledal tudi Podjetniški inkubator Bela krajina, kjer mu bodo predstavili tudi gospodarsko stanje v občini.

Zaključene delavnice robotike Ciciban in robotek 2020 v Črnomlju

  • 27 Julij 2020 |

Letošnje poletne delavnice robotike Ciciban in robotek 2020 v Črnomlju so zaključene. Na delavnicah, ki jih že četrto leto izvaja Razvojni center Novo mesto, je bilo 25 otrok. Ti so v prijetnem prostoru Zavoda za izobraževanje in kulturo (ZIK) skozi igro spoznavali osnove računalništva in robotike, pri tem se pa tudi imenitno zabavali. Poleg ustvarjanja z Lego robotki, je bilo kar nekaj časa namenjenega spoznavanju programiranja in microbitov. Letos je bila še posebna skrb namenjena zdravju, zato so bili otroci vsakodnevno tudi športno aktivni in seveda tudi pazili na higieno.

Razvojni center vas vabi tudi na ostale delavnice in prireditve, ki potekajo pod njihovo organizacijo. Več informacij in utrinke iz dogodkov pa lahko najdete na spletnih straneh https://robotika.rc-nm.si in https://www.rc-nm.si/.

Fotografije in videoutrinke z delavnic si lahko ogledate TUKAJ.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.